7 positieve effecten van het coronavirus

Alweer 13 nieuwe doden, ziekenhuizen hebben een tekort aan mondmaskers, horeca en winkels moeten verplicht sluiten… Ondanks alle ellende in deze coronacrisis zijn er ook voordelen ontstaan. Ik heb ze voor u op een rijtje gezet.

  • Minder files

Er zijn opvallend minder files in Vlaanderen. Dit komt omdat veel bedrijven, restaurants, cafés, scholen gesloten zijn en mensen niet meer op hetzelfde uur op de baan zijn. Mensen hebben de neiging om thuis te blijven en gaan zich minder verplaatsen. Op sociale media verschijnen veel beelden van lege autosnelwegen.

  • Schoner water

Doordat er geen gondels meer mogen varen op de kanalen van Venetië, is het water zo schoon dat je de vissen kan zien. Het water is minder vervuild mede doordat het toerisme flink verminderd is. Wie goed kijkt, zou zelfs dolfijnen kunnen zien.

  • Meer tijd met het gezin

Bent u tijdelijk werkloos? Probeer er het positieve van in te zien. Geniet van de tijd die u met uw gezin kan doorbrengen. Ga wandelen, speel spelletjes met uw kinderen/broers/zussen, kook eens een speciaal gerecht…

  • Mensen zijn meer samenhorig

Tussen de mensen heerst er een groter gevoel van samenhorigheid. Er is 1 vijand die we samen moeten verslaan en dat is corona. Via sociale media zijn er veel oproepen om elkaar een hart onder de riem te steken tijdens deze moeilijke dagen. Mensen bieden aan om te babysitten op de kinderen of willen voor ouderen in de buurt naar de supermarket gaan. De onderlinge solidariteit groeit en dat is mooi om te zien.

  • Minder CO2-uitstoot in China

De luchtkwaliteit in China is indrukwekkend verbeterd, blijkt uit satellietbeelden van NASA. Fabrieken en kolencentrales liggen stil of produceren minder energie waardoor de uitstoot van CO2 met 25% gedaald is. Dat is te vergelijken met de CO2-uitstoot van Nederland per jaar. De wereldwijde uitstoot is ook gedaald met 6 procent. Dit komt mede omdat het vliegverkeer drastisch verminderd is.

  • Meer waardering voor de zorgsector

Als de coronacrisis 1 ding duidelijk heeft gemaakt dan is het wel dat de zorgsector onmisbaar is onze samenleving. Zonder het harde werk van verplegers, huisartsen, dokters zouden we deze crisis niet overleven. Ze komen dagelijks in contact met de ziekte en hebben een grotere kans om besmet te geraken. Op 18 maart is er dan ook luid geapplaudisseerd voor deze mensen. #applausvoordezorg

  • Meer tijd voor je hobby

Nu heel veel mensen tijdelijk geen werk hebben en studenten tijdelijk thuis zitten kunnen ze meer tijd spenderen aan dingen die ze echt graag doen. Op internet kan je veel onlinelessen en cursussen vinden. Zo geven sportscholen online trainingen en workshops. Op YouTube kan je cursussen vinden om een instrument te leren bespelen. Er zijn dus veel dingen waarin je je creativiteit kwijt kan.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“Toon kankerpatiënten je solidariteit, toon dat je meeleeft en draag het gele lintje”