Bezigheidstherapie zonder beeldscherm

Al die uren binnenzitten en Netflixen of tokkelen op je gsm zijn niet goed voor je hersenen. Gun je brein rust door elke dag een beeldschermvrij moment in te voeren. Hier zijn enkele leuke activiteiten waar je geen beeldscherm voor nodig hebt.

Wandelen is not a crime

Voor deze bezigheid moet je je niet tussen de hamsteraars wagen. En je hebt er zonder twijfel alles voor in huis, namelijk je benen en je voeten. Wandelen kan je in deze periode echt tot rust brengen. Heb je te veel aan je hoofd of zit je al uren binnen te gamen? Ga dan even een frisse neus halen. Een dagelijks escapemoment aan het drukke gezinsleven, nu iedereen thuiszit, zal ongetwijfeld deugd doen.

Reorganiseer je kleerkast

Het begint stilletjes aan terug beter weer te worden. En nu je toch meer tijd hebt dan anders is dit het ideale moment om je kleerkast zomerklaar te maken. Als er geen structuur in je kleerkast zit, kan je beginnen met alle kleren te sorteren op seizoen. Om het overzicht te behouden, maak je best stapeltjes per seizoen. Die leg je dan bijvoorbeeld op je bed zodat je op het einde alles terug netjes in je kast kan leggen of hangen. Als je klaar bent met sorteren, is het tijd om je winterkledij te verplaatsen naar de bovenste plank. Want die winteroutfits zal je de komende maanden niet meer echt nodig hebben! Je zomeroutfits kan je nu op ooghoogte leggen of hangen.

Aan de hand van deze seizoensstructuur in je kleerkast kan je nu elk seizoen op een efficiënte en snelle manier je kleren van plaats verwisselen.

Update je bakkunsten

Wou je altijd al die ene taart of cake maken, maar zag die er te complex uit? Nu heb je de tijd om je bakkunsten te verbeteren. Je gezinsleden zullen je zeker dankbaar zijn, want het welbekende gezegde ‘liefde gaat door de maag’, klopt zeker en vast. Blijf jezelf uitdagen door steeds moeilijkere dingen te bakken. Wie weet ben je na deze periode wel klaar om deel te nemen aan Bake Off Vlaanderen.

Ps: Voor deze activiteit moet je misschien wel even afwijken van de ‘geen beeldschermenregel’ als je geen kookboeken in huis hebt.

Puzzelen is het nieuwe ontspannen

Doe eens iets anders dan elke avond TV kijken. Maak eens gezellig een puzzel! Dit kan een Sudoku zijn of gewoonweg een ‘ouderwetse’ puzzel maken. Iedereen heeft ergens in huis nog wel een puzzel rondslingeren. Dus zet ontspannende muziek op en begin te puzzelen. Je zal merken dat je meer ontspannen geraakt als je eenmaal de basis van je puzzel gelegd hebt. (JG)

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Weinig verrassingen: deze 26 spelers mogen België binnen enkele dagen vertegenwoordigen op het WK in Qatar