Corona en angst gaan hand in hand

De media zorgt er wel uitstekend voor dat de bevolking goed geïnformeerd blijft, maar dat roept volgens mij ook angst op. Angst om niet te weten wanneer dit stopt maar ook de angst hebben om ziek te worden.

Cijfers zijn altijd zeer angstaanjagend en in deze situatie wordt altijd over het negatieve gesproken. Er zijn al zoveel doden, maar er wordt amper gesproken over hoeveel er van dit virus al zijn genezen. De cijfers waarvan men spreekt zijn ook een zware onderschatting wat het voor de bevolking nog angstaanjagender maakt. Het woord ‘lockdown’ roept paniek op.

Ik denk dat de bevolking in het algemeen de maatregelen wel goed opvolgt, je hebt natuurlijk altijd tegenstanders. Maar ook mijn omgeving volgt alles strikt op. Ik woon samen met mijn ouders en oma, wat het in deze situatie wel lastig maakt. We zijn nog steeds in elkaars buurt maar ik ben voorzichtiger. We eten nog steeds samen maar wel op een goede afstand van elkaar.

Ik volg al het nieuws nauw op de voet op, maar ik merk wel dat ik met het kleinste kwaaltje direct denk aan het virus. Heel het huis staat vol met busjes handgel en om het uur meet ik mijn temperatuur om toch zeker te zijn, welkom in het leven van een hypochonder!

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Beroerte vs. besmetting