PVDA lanceert solidariteitsacties voor ‘coronahelden’

De PVDA geeft het startschot aan de ‘Winter van Solidariteit, een verzameling van acties om slachtoffers en helden van de coronacrisis een hart onder de riem te steken. De linkse partij roept ook niet-leden op om acties te ondersteunen óf op poten te zetten. 

Op het programma staan inzamelacties en voedselbedelingen, maar komt ook met kleinere gestes zoals koekjes bakken voor de ‘helden van de crisis’, namelijk postbodes en vrachtwagenchauffeurs en brieven schrijven aan eenzame ouderen staan bovenaan de lijst.  

“We merken dat de eenzaamheid en armoede toenemen en heel wat mensen zich slecht in hun vel voelen”, legt PVDA-voorzitter Peter Mertens uit. “Maar aan de andere kant hebben veel mensen goesting om te helpen. We willen zoveel mogelijk mensen aan het werk zetten, een hele winter lang, om een warm signaal te geven.” 

De partij wil zo de twee eisen benadrukken die ze heeft gesteld tegen armoede: het minimumloon optrekken naar 14 euro en de uitkeringen boven de armoedegrens plaatsen. 

Een overzicht van alle bestaande acties staat op www.wintervansolidariteit.be. Daar kunnen ook kandidaat-vrijwilligers zich melden om aan te sluiten bij een solidariteitsactie of om zelf een actie te starten. 

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstElias Bogaerts
Anano Gogeshvili
VideoLisa Debeuckelaer
Arno Van Hout
Bryan Maesschalck
Wout Van Caeneghem
AudioJanne Genar
Melissa Borogovac
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Boerentoren Antwerpen
Libeskind versus Antwerpenaren: “We gaan toch de Kathedraal ook niet futuristisch renoveren?”