Hoe jagen we corona terug in zijn eigen kot?

Binnen blijven is de overduidelijke boodschap voor de komende weken. Dat is voor iedereen hetzelfde, dat kan tot grote verveling leiden bij mensen. Omdat er helemaal niks te gebeuren staat, zijn hier 4 tips om je dagen zo goed mogelijk te vullen! 

Tip 1: Haal oude herinneringen op

Er zijn verschillende manieren om leuke herinneringen op te halen. De eerste is een FaceTime-café. In plaats van samen te hokken bij iemand thuis of in je favoriete café kan je op deze manier even goed met elkaar praten. Pak een pintje erbij, zet de muziek op en begin eraan. Een avond die ongetwijfeld bij blijft. Want op deze manier op café gaan zal je niet veel meer doen in je leven. En het sluitingsuur? Dat kan je helemaal zelf bepalen, ideaal toch. Een andere manier, misschien iets eenzamer maar ook zeker en vast de moeite. Ga eens door je fotogalerij, op je gsm, computer of een oud fotoalbum. Het zal je verbazen wat je tegenkomt, zowel foto’s als video’s. Pure nostalgie. 

Tip 2: Beweeg elke dag 

Bewegen is gezond. Nu elke sportclub, fitness of jeugdbeweging in België gesloten is, moeten we beginnen met improviseren. Je kan op je eentje wat gaan lopen in het bos of door de rustige straten. Een tweede optie is thuis aan fitnessoefeningen of yoga doen, als je maar beweegt. Wat ook nuttig kan zijn is je tuin al zomerklaas maken. Dit alles op 1 onbetwistbare voorwaarde, doe het alleen! Zo lang je die voorwaarde in het achterhoofd hebt, mag alles.

Tip 3: Ontdek nieuwe kanten van jezelf

In tijden van corona is tijd geen probleem meer, als je echt niets nuttigs te doen hebt, kan je nog altijd nieuwe dingen uitproberen. Dingen die je nog nooit gedaan hebt in je leven of die je altijd al eens hebt willen doen, maar waarvoor je de tijd niet had. De enige voorwaarde is, wederom, dat je alleen moet zijn. Probeer bijvoorbeeld eens te jongleren, gooi 180 punten met 3 dartpijlen, experimenteer eens met een gratis programma (Audacity) om muziek te maken. Leg jezelf een uitdaging op! Je hebt op elk vlak wel iets waar je je mee kan bezighouden. Gewoon even nadenken en dan komt er altijd wel iets om te doen. 

Tip 4: De meest bekende, herbekijk of ontdek je favoriete Netflix-serie

Netflix is de streamingsite van deze tijd. Je voelt hem al aankomen, een serie volgen of een film kijken is ook een optie. Een voorbeeld van zo’n serie is ‘Friends’, 10 seizoenen met 24 afleveringen per seizoen. Jammer genoeg mag dit niet met een goede vriend(in) of geliefde. Maar de boodschap is duidelijk: bingen maar!

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Shari Denise Kamwa poseert voor de AP-camera
“Ik combineer mijn 2 passies”