Wat te doen als je in quarantaine zit?

We zitten met z’n allen in corona-quarantaine en na een kleine week slaat de verveling bij velen serieus toe. Niet getreurd, want ik geef hieronder 5 tips van dingen die je kan doen tijdens deze periode.

  • Leer een instrument spelen

Heb je al jaren een instrument in huis liggen, maar weet je nog altijd niet hoe je het moet bespelen? Dan is nu het perfecte moment om dit te leren. Er zijn genoeg websites ter beschikking waar alles stap voor stap wordt uitgelegd en er staan zelfs lessen online van bv. Freelance gitarist Mark Tuinstra, die zelf in quarantaine zit. Ook bij hem slaat de verveling toe, dus geen excuses meer voor jou om er niet aan te beginnen.

  • Tijd voor een boek

Iedereen heeft ze thuis wel ergens liggen. De stapel boeken waarvan je altijd zegt dat je ze ooit gaat lezen, maar het komt er gewoon nooit van. Nu heb je zeeën van tijd. Pak één van je boeken, zet je gezellig buiten in de tuin en dompel je onder in een nieuw avontuur. Zelfs al heb je wel werk voor school of werk je nu tijdelijk van thuis uit, we hebben allemaal nood aan pauzes en je zou ervan schrikken hoeveel je kan lezen op een halfuurtje.

  • Kijk Netflix volledig uit

Nu heb je eindelijk het perfecte excuus om zonder schuldgevoel al je series te bingewatchen. Ideaal voor de regenachtige dagen, of als je al je boeken verslonden hebt. Tegenwoordig kan je zelfs samen met je vrienden kijken vanop afstand. Via Netflix Party kan je in een chat commentaar geven op de film en wanneer jij op pauze drukt om drinken te gaan halen, kunnen zij niet verder kijken zonder jou. Ideaal dus als je je vrienden begint te missen.

  • Duik de keuken in

De winkels zijn nog steeds open, dus als je het aandurft om de hamsteraars te trotseren, kan je naar hartenlust beginnen experimenteren in de keuken. Op YouTube is het aanbod eindeloos van gezonde kookkanalen en op verschillende websites en apps vind je ook meer dan genoeg recepten. Altijd al willen leren bakken? Je huisgenoten zullen het vast ook appreciëren.

  • Blijf bewegen

Iets te veel in de keuken gestaan? Ga dan gezellig alleen of met één van je huisgenoten sporten. Geniet ervan nu je nog mag buitenkomen, maar hou wel genoeg afstand van andere mensen. In je tuin kan het natuurlijk ook gewoon en ook hiervoor worden er heel wat cursussen online aangeboden. Zo kan je zelfs in quarantaine nog steeds aan je summerbody werken.

Fenne Verbeeck

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Slecht jaar voor chrysanten door slechte weersomstandigheden