OP QUEESTE NAAR WC-PAPIER DOOR AL DIE HAMSTERAARS, MET DE NODIGE VOORZORGSMAATREGEELEN. ALS RISICOPATIËNT MET EEN CHRONISCHE LONGAANDOENING ONDERSCHAT IK DE SITUATIE NIET!

Waar het allemaal begon

De vrees dat het virus zich ook zou uitbreiden naar ons land is waarheid geworden. Er zijn mensen die het serieus nemen, maar nog velen die de situatie ontkennen. Toch staat de wereld op z’n kop. Winkels zijn bijna leeg door al die hamsteraars, veel mensen gaan met een grote boog langs anderen of dragen een mondmasker en plastieken handschoenen. De vraag wat wel of niet mag in deze periode blijft hangen.

Innovatief sociaal contact zoeken

Er wordt meer contact opgezocht met geliefden. Men krijgt zelfs berichtjes van mensen die anders nooit zouden sturen, die een hart onder de riem steken. Al dan niet via videochat. Een klein lichtpuntje in deze donkere tijd. En als sociaal contact wordt vermeden, waarom dan geen gezellige babbel vanuit het raam? Maak jezelf een koffietje en voilà je hebt een koffieklets! Naastenliefde is dan toch nog niet uitgestorven!

Topzorg moet in topvorm blijven

Ook de zorgsector krijgt veel krediet van heel de wereld. Degenen die overdag werken, zitten wel met de gebakken peren, want als zij boodschappen gaan doen hebben die meestal niet genoeg goederen en eten om uit te kiezen! Opvallend hoeveel asociale egoïsten er bestaan.

Let op voor dwazen

Wat dan met degenen die het allemaal niet zo serieus nemen? Velen lachen nog met de situatie en gaan wel nog op bezoek bij vrienden. Een paar dagen later krijgen ze dan te horen dat die besmet zijn met het COVID-19-virus. En toch gaan ze nog naar hun werk, alsof er niets aan de hand is! Gaan die dan naar hun ouders, 65+ers, een risicogroep voor dit virus? Dit zijn mensen die het quarantaine-effect verpesten, verzieken zelfs! Ach, die zullen nog een koekje van eigen deeg krijgen!

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Nooit eerder zoveel file als dit jaar: “Vooral vrijetijdsverkeer en vrachtverkeer zorgen voor toenemende files”