Verzamelwoede

Fort der introverten

Het verplicht thuisblijven is voor introverten als het samengaan van natte dromen, in vervulling gebrachte wensen en aanhoorde gebeden. Social distancing is voor hen als de kers op de taart. Alle misinterpretaties ten spijt staat Twitter tegenwoordig bol van dat soort uitspraken. Alsof introverten zich een leven lang voorbereiden op een pandemie met lockdown. Hoewel die tweets een kern van waarheid bevatten is een vleugje nuance hier wel op zijn plaats.

Hoe zit het met introverten die samenhokken met extraverten? Ondergetekende zit helaas in dat schuitje. Het leven gaat me niet plots voor de wind. Op wolken loop ik al evenmin. Mijn slaapkamer is tot fort verworden. Als een oase van rust in een zee van sociale wezens die uit verveling de muren oplopen. Ik kom mijn slaapkamerdeur alleen uit voor noodzakelijke verplaatsingen naar het toilet of de eettafel. Mijn kribbige huisgenoten maken andere uitstapjes tot een ware hel.

Gelukkig ben ik een hamsteraar als het op spullen aankomt. De kasten in mijn fort puilen uit van de boeken, dvd’s en elpees die ik in mijn 23 lengtes bijeensprokkelde. Uit plaatsgebrek koloniseert die verzamelwoede sinds kort de ruimte onder en naast het bed. De verveling zal mijn bastion niet snel binnendringen. Toch komen de vier muren die chagrijnige huisgeesten buiten houden stilaan op me af. Ik snak naar een beetje terreinwinst in mijn voordeel.

Sinds het verplicht thuiszitten lijd ik aan acuut ruimteverlies. Overal in huis bots ik op pruillippen, gezucht en pijnlijke stiltes. Om niet in die zwaarmoedigheid te vallen zonder ik me af in mijn fort. De grens met de buitenwereld vol verveelde gezinsleden wordt streng bewaakt. Ondertussen droom ik van coronavrije tijden met terrasjesweer waarin ik het lege huis voor mezelf heb. Denk dus even na voor je tweet over hoe simpel deze verwarrende tijden hamsterende introverten afgaan.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Hanne Collette: “Ik zag steeds meer plastic in de rivieren dus ben in actie geschoten”