'Ook in donkere tijden schijnt de zon' - Renée De Smedt

‘Blijf in uw kop!’

Al een tweede week vaak binnen zitten doet wat met een mens. Hoe leid jij jezelf af in deze periode van ‘social distancing’? Ik probeer mezelf al dan niet nuttig bezig te houden.

Zo vaak binnen zitten zorgt ervoor dat ik veel tijd heb om na te denken. Er wordt zelfs gezegd dat je minder goed slaapt in quarantaine. Dat is zo waar! Ik heb dagen dat ik gewoon omgekeerd leef, overdag slapen en ‘s nachts actief zijn. Daar probeer ik nu verandering in te brengen, zodat mijn biologische klok niet helemaal tilt slaat. Tegen het piekeren helpt er één ding, een dagboek bijhouden! Schrijven kan een therapie zijn. Als je alles neerpent geef je je brein wat rust, want je bergt je gedachten op. Ik heb alvast een documentje genaamd ‘Coronafilosofie’. Wat een openbaringen ik hier heb.

Ruim op die kop

Mijn routine is helemaal verstoord en ik zit vast in mijn kot en in mijn kop. Een rommelkot helpt daar echt niet mee. Mijn voornemen is om de komende weken wat op te ruimen en een thuis te creëren waar ik kalm van word. Tip: Zorg voor een overzichtelijke werkplek, een rustige slaapkamer en een plekje waar je jezelf even terug kunt opladen.

Mooi-Weer-Vandaag

Ik ga ook af en toe naar buiten om gewoon een frisse neus te halen. Het weekend blijkt zeer populair te zijn, veel mensen gaan dan naar een park. Waarom dan niet op een maandagmiddag even gaan wandelen als pauze, tussen al die taken door die ik nog wil verrichten? De kans is groter dat ik minder mensen kruis en ik ook echt even helemaal alleen kan zijn. Dan luister ik naar de geluiden die de natuur mij te bieden heeft en concentreer ik mij op de geuren van de komende lente. Oh en wat geniet ik van het zonnetje die al twee weken terug door de wolken breekt.

Zo voorkom ik zot te worden in mijn kop.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Portret van Lara
Is het altijd beter om te voorkomen dan genezen?