Portretfoto van Yara

“België moet in lockdown voor iedereen begrijpt dat de situatie serieus is”

Yara studeert Pedagogie van het Jonge Kind aan KdG, en bleef een week geleden thuis van haar stage omdat ze ziek werd. Ze zit ondertussen één week in isolatie. Voor haar is vooral de chaos en verwarring rond het Coronavirus frustrerend.

“Je hoort op het nieuws enkel info over Corona. Deels vind ik dat eng, deels vind ik dat frustrerend. Ik snap wel dat de media er aandacht aan moeten schenken, maar de toestroom van nieuws is overweldigend. Iedereen nam ook andere maatregelen, dat was ontzettend verwarrend.” Daarbij verwijst ze naar haar hogeschool. “Tot gisteren, 16 maart,  gingen mijn examens nog door op mijn campus zelf, tot de leerkrachten beslisten om het examen online door te laten gaan. Dat was een opluchting.”

“Ik ben nu ook ziek, maar ik krijg mijn huisdokter niet te pakken voor een consultatie. Aan de telefoon vertelde hij enkel dat ik moet uitzieken. Ik weet dus niet of ik Corona heb of niet. Ik snap dat ze niet iedereen kunnen testen, maar omdat mijn mama in een apotheek werkt en ik in een kinderdagverblijf, lijkt het me belangrijk om dat te weten. “

“In het begin dacht ik dat de situatie rond Corona zou meevallen, omdat de ziekte me niet had beïnvloed. Maar ik heb enkele dagen geleden te horen gekregen dat mijn oma Corona heeft en ik heb geen idee hoe het met haar gaat, omdat we haar niet mogen bezoeken.”

Yara ergert zich aan de mensen die de maatregelen negeren. “Dit is serieus. Het kan heel snel escaleren, en als je wil voorkomen dat het verergert, moet je effectief luisteren naar het advies van de regering. Ik heb het gevoel dat België in lockdown moet gaan voor mensen begrijpen dat de situatie serieus is.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Verkoop van feestkledij daalt fors