Papa zit vast in Rusland daar komen problemen bij te pas

Afbeelding met buiten, boom, gras, staand

Automatisch gegenereerde beschrijving

In mijn vorig verslag heb ik al uitgelegd dat het moeilijk is om terug te keren vanuit Rusland naar België vanwege de lockdown en een tekort aan vluchten. Mijn papa heeft toch een vlucht kunnen regelen maar daar gingen andere problemen aan te pas. Dit is hoe de situatie nu eenmaal ging.

Nieuws: 26 maart vanaf 12 uur in de avond gaan alle binnenlandse en buitenlandse vluchten in Rusland geannuleerd worden vanwege maatregelen van de overheid voor bescherming van het volk tegen het corona virus.

Op dat moment kreeg ik stress voor mijn papa. Hij heeft die nacht van 26 maart op 27 maart om 2 uur ’s nachts de vlucht van Moskou naar Brussel. Kan hij wel terug komen? Gaat hij problemen krijgen? Hij moet terug! Hij hoort in België te zitten.

Het is 18 uur voor de totale lockdown van 12 uur ’s avonds, ik krijg een telefoontje. Het is mijn papa. ‘Ik heb koorts en moet continu hoesten.’ ‘Wat?’, denk ik bij mezelf. ‘Hoe komt dat?’, vraag ik aan hem. ‘Ik heb een soort griep, maar hoop op geen corona’, legt hij mij uit. Toch vertel ik hem dat hij voorzichtig moet zijn want je weet het maar nooit en zoveel mogelijk afstand pakt van iedereen.

Ik heb mij heel de avond/nacht zorgen gemaakt over het feit dat hij kon terugkomen of niet. Ik krijg in de avond een telefoontje voor dat hij ging vertrekken en gelukkig was het positief nieuws. Het is hem gelukt! Als Belgische inwoner moet hij namelijk terug. Daar zat hij dan in een leeg vliegtuig met paar anderen. Veilig en wel later geland in Brussels Airport.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Betoging aan het Havenhuis
Grootouders trappen voor het klimaat