Andrea Scheltiens

“Laten we een lange wandeling maken langs de Schelde”

Ik heb het gevoel dat de paniek rond het corona virus, die er voordien was, stilletjes aan het uitdoven is hier in Antwerpen. De afgelopen dagen was het stralend weer. De hemel was helder blauw en de zon scheen fel in iedereen zijn ogen. Alle Antwerpenaren dachten op die dag exact hetzelfde. “Laten we een lange wandeling maken langs de Schelde.” Massaal gingen de mensen naar Linkeroever of aan de rechteroever langs de Kaaien wandelen van noord naar zuid. Ik ook, dacht hetzelfde. In deze Corona-tijden zijn de kaaien een trekpleister geworden in Antwerpen. Dit zal iedere keer als het mooi weer is zo zijn. Duo’s komen onbewust samen op open locaties. Maar is dit allemaal niet een beetje tegenstrijdig met de maatregelen die opgegeven zijn door de regering? 

Er was toch duidelijk gezegd: “blijf in uw kot!”. En nu als de zon schijnt komt de helft van Antwerpen samen aan het Scheldewater. Weliswaar met ander halve meter afstand van elkaar. Het is allemaal een beetje dubbel. Toch snap ik dat er veel verwarring en onduidelijkheid is over wat mag of wat niet mag. Je zou je enkel mogen verplaatsen voor essentiele dingen zoals naar je werk of naar de winkel gaan. Maar tegelijkertijd mag je wel een wandeling gaan maken. Wat is het nut dan van je enkel te verplaatsen voor noodzakelijke dingen? 

Persoonlijk wil ik zoveel mogelijk “in mijn kot” blijven. Hopelijk denkt iedereen daar zo over. Maar een wandeling maken moet kunnen. En daar zijn duidelijk heel veel mensen het mee eens.  

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Opleiding vroedkunde lanceert eigen praktijk: Nova Vida Light