cd

Muziek in tijden van Covid-19

Het lijken donkere tijden voor muziekliefhebbers zoals ik. Alle concerten zijn afgelast, en niemand weet wanneer ze opnieuw gaan kunnen plaatsvinden. De festivalzomer is in gevaar. Deprimerende tijden voor de muziekwereld. 

Toch zijn het ook mooie tijden, want artiesten zijn hun fans duidelijk niet vergeten. Ze blijven contact houden, en aangezien zij ook aan social distancing doen, hebben ze veel tijd om nieuwe dingen te creëren. En dat geeft muziekliefhebbers, zoals ik, een bezigheid. 

Een leuk project dat uit deze coronatijd is voortgekomen, is Café Quarantaine van Studio Brussel. Elke weekdag geeft een artiest of band een optreden, dat ook live gestreamd wordt op Facebook. Enkele voorbeelden die me van mijn sokken bliezen, waren Portland en Ibe. 

Maar ook internationale artiesten blijven bezig met hun fans. Zo heeft Billie Joe Armstrong, zanger van Green Day, een cover uitgebracht van ‘I Think We’re Alone Now’, origineel door Tommy James And The Shondells. Het is best ironisch, en dat was natuurlijk ook de bedoeling. Een andere favoriet van mij was het optreden van The Killers in Jimmie Kimmel Home Edition. De band bracht een nummer vanuit de badkamer van zanger Brandon Flowers. Maar ook artiesten als Yungblud en Palaye Royale deden al livestreams. 

De allermooiste livestream van deze periode was die van Dan Smith, zanger van Bastille. Hij deed een livestream voor Global Citizen genaamd #TogetherAtHome. Hij paste onder andere de tekst van hun grootste hit, ‘Pompeii’, aan zodat het beter bij deze tijden zou passen. Ik veronderstel dat verschillende mensen, net zoals ik, een traantje wegpinkten bij de nieuwe lyrics.

Natuurlijk mogen we niet vergeten dat verschillende mensen in de muziekindustrie problemen hebben door het virus. Verschillende crewleden zijn werkloos, kleine bands hebben hun inkomen echt nodig en ook zalen verliezen veel geld. Toch brengt Covid-19 de artiesten dichter bij ons. Verschillende muzikanten proberen hun invloed te gebruiken om te zorgen dat we binnen blijven, maar ze proberen ons ook bezig te houden. Ze geven ons nieuwe livevideo’s en covers, zodat we muziek niet verliezen in deze bizarre periode.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Kunsttentoonstelling Art Antwerp
Kunstbeurs Art Antwerp: “Mensen willen kunst weer in het echt ervaren”