mister gay joren houtevels

Joren (20): “Leren lopen op stiletto’s was een hele opgave”

Wie aan hoge hakken bij mannen denkt, associeert dat vaak met drag. Joren Houtevels, finalist
Mister Gay Belgium 2020 bewijst het tegendeel. Hij combineert hakken met hoodies, T-shirts,
jeansbroeken. En die beschouwt iedereen als kledij voor mannen, toch?

mister gay joren houtevels
Joren Houtevels

“Mensen kijken vaak vreemd op als ik op hakken over straat loop. Ik snap dat wel, ik ben zelf al 1m86. Met hakken is dat dus 2 meter waardoor ik sowieso harder opval. In het begin was het moeilijk om de blikken te negeren, maar nu wil ik dat mensen ernaar kijken en ermee geconfronteerd worden. Mannen op hakken of mannen met make-up zijn er. Mensen moeten daar maar aan wennen.”

Comfort over fashion 

“Alle begin is moeilijk, zeggen ze. Zo was dat voor mij ook toen ik op hakken moest leren wandelen. Zeker in het kasseirijke Leuven is dat een hele opgave. Daarom ben ik overgegaan van stiletto’s naar een iets dikkere hak, zoals botjes. Ik kan er makkelijk een hele dag op rondlopen zonder er pijnlijke voeten aan over te houden. Zo comfortabel zitten ze!”

Geen dagelijkse routine 

“Mijn hakken horen niet bij mijn alledaagse outfit. Ik draag ze vooral als ik uitga. Ik durf ze ook wel eens doorheen de dag naar school aan te doen. Dan sta ik op en denk: ‘Ja, vandaag draag ik ze nog eens. En dat doe ik dan ook vol trots.’” 

Auteur | Jana Huysmans

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
donatie box obv
Opera Ballet Vlaanderen zamelt warme winterkleding in