3 tips om de verlengde lockdown te overleven

Facetimen met je grootouders. 

Normaal gezien bezoeken ik en mijn ouders elke zondag mijn oma in het rusthuis. Nu met de lockdown mogen we haar niet meer bezoeken. Een van de verpleegsters van het rusthuis heeft een keertje onverwachts ons gebeld via facetime zo konden we even een gesprekje voeren met mijn oma. We vonden het allemaal een leuke verrassing. We bellen nu iedere twee dagen met mijn oma. Ook al verteld mijn oma niet zo veel tegen ons zo voelt het voor ons toch aan alsof het zondag is en we haar een klein bezoekje brengen in de cafetaria. 

Maak een gezond sapje  

Thuis hebben we een juicer waar we af en toe eens een sapje mee maken. De laatste tijd maak ik er minder en minder gebruik van aangezien het een hele klus is om het ding schoon te maken. Maar nu in de lockdown hebben we meer tijd en maken we af en toe eens een sapje. Mijn mama en ik zijn gek op wortelsap. We gingen vandaag naar de winkel om 6 kg wortels te komen om er sap van te maken. Je kan er ook kurkuma bijdoen dat is goed voor de gewrichten. Ik doe het persoonlijk niet graag in de juicer zelf want dan kleurt die helemaal oranje en dat kan je er niet uitwassen. Maar het is een echte aanrader voor wie van gezonde dingen en sapjes houdt om dit eens uit te proberen. Zo krijg je de dagelijkse hoeveelheid vitamientjes toch nog binnen en in tijden van corona kunnen we dat allemaal wel gebruiken. 

Ga joggen met een familielid

Met het mooie weer is het ideaal om in de frisse buitenlucht te gaan joggen. Nu kunnen we geen excuus meer verzinnen dat we geen tijd hebben om te gaan joggen want we hebben meer dan tijd zat. Normaal ga ik altijd op dezelfde piste rondjes lopen maar na een tijd verveelt dat wel. Mijn papa kwam met het idee om een grote tour die we normaal gezien al wandelend afleggen nu een keertje al joggend af te leggen. Dat was zalig genieten van de natuur en als het zonnetje schijnt is dat nog eens een pluspunt dus trek die sportschoenen maar aan en ga er eens op uit. 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
pleeggezin de zetel
Badra Rezkallah, woordvoerder Pleegzorg Antwerpen: “Er staan nog 1000 kinderen op de wachtlijst”