“Online-onderwijs nog niet op punt”

Regering moet meer actie ondernemen op gebied van onderwijs

Studenten laten wel eens een taak liggen of beginnen last minute met het leren van een test. Ze zien door de bomen het bos niet meer. Tijdens de lockdown verloopt het onderwijs anders. De studenten vallen van hun dagelijkse lesroutine in een zwart gat, waar ze plots alles via zelfstudie in hun kot moeten doen. Dat geld ook voor Camille Keteleer, een studente rechten. Ligt het aan het online-onderwijs of aan de motivatie van de student? 

Netflix boven schoolwerk? 

“In de lockdown merk ik uit persoonlijke ervaring dat het gemakkelijk is om schoolwerk en taken te laten liggen. Dat komt omdat er niet zoals voorheen een routine is om op te steunen.  Nu is alles zelfstudie. Ik merk dat ik vaak mogelijkheden zie om andere dingen te doen zoals bijvoorbeeld een serie op Netflix te kijken.”

Ze merkt op dat ze door het online-onderwijs veel minder informatie uit de lessen haalt. De gesprekken met de medestudenten via videolessen gebeuren stroever dan voorheen.

“Het online-onderwijs staat nog niet op zijn punt. Ik studeer rechten en daar werken ze met onderwijsgroepen. Zo werkte ik samen met een onderwijsgroep van 20 studenten. Waar de taken werden besproken. Iedereen was open. Maar zodra die onderwijsgroepen via videolessen gebeurden, merkte ik al snel dat de conversatie tussen de onderwijsgroep stiller en anders was. Op die manier haal ik ook veel minder uit die onderwijsgroepen en de lessen.”

Camille stoort zich het meest aan de aanpak van de media over het coronavirus. Er wordt te veel aandacht besteed. 

Verplicht of niet?

“Ik weet niet waar ik moet kijken voor de juiste info, en of die info wel altijd zo correct is. Een goed voorbeeld zijn de mondmaskers. Eerst vertellen ze dat de mondmaskers niet van belang zijn en we ze dus niet moeten dragen. Daarna vermelden ze in een nieuwsuitzending dat ze wel handig zijn maar dat ze uiteindelijk verbrand zullen worden. Om uiteindelijk ze te verplichten. Ik begrijp er niets meer van. ”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
ajax
Marc Overmars: succesvol directeur doorverwezen naar de deur