“Wat als de regering geen eenduidig antwoord heeft?”

De media en de bevolking zijn de weg kwijt

Max (17) lijkt gefrustreerd tijdens het interview. Hij snapt niet hoe de overheid de Belgische bevolking zo onwetend laat wachten op antwoorden. Daar hoopt hij verandering in te zien.

Het befaamde schakelmoment

“In het begin waren veel mensen en ook de overheid laks. Dat is normaal want de huidige bevolking heeft nog geen pandemie, oorlog of andere ramp meegemaakt die zo dichtbij kwam. Belgen hebben nog nooit drastische maatregels moeten nemen, die hun routines en algemene gang van zaken zou veranderden.” Max zal altijd het schakelmoment blijven onthouden tussen de laksheid en de vastberadenheid van de bevolking. “Opeens beseften we het gevaar van COVID-19. Iedereen wist dat er snel maatregelen zouden ingevoerd worden om het dodental in te perken.” Hij is blij dat er zeer vlug gereageerd werd en dat de regels door een groot deel van de bevolking nageleefd werden.

Eerlijk zijn

Hoewel Max vindt dat die regels naleven niet simpel is als die niet duidelijk gecommuniceerd worden. “De regels van de regering hebben veel vragen doen oproepen. Er waren weinig concrete uitspraken over wat wel en niet mocht.” Max vertelt dat de onwetendheid ervoor zorgt dat de media verschillende dingen communiceert naar de bevolking. Het riep bij hem en bij veel anderen vraagtekens op. “Ik wil een regering die eerlijk is tegen zijn bevolking en zegt hoe het is.”

Wees voorbereid

“Ik hoop dat mensen inzien dat een erge situatie soms snel kan ontwikkelen. We moeten inzien dat het belangrijk is om ons niet alleen te hechten aan onze normale gang van zaken. Deze kan door een verandering, zoals Corona, onmiddellijk stopgezet worden. Daarop moeten de bevolking en voornamelijk de overheid volgende keer voorbereid zijn.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Studentenclubs vieren samen kerst op UAntwerpen