Yoni (18): “De samenhorigheid en respect van het volk is onvergetelijk”

Voor middelbaar studente Yoni (18) zijn er een enkele zaken gebeurd tijdens de coronacrisis die haar zullen bijblijven. Onder andere het belang van de sociale media. “Het belang van sociale media toont zich nu van zijn positieve kant” vindt Yoni.

Sociale media en eenzaamheid

“Sociale media toont voor mij nu de positieve kant” concludeert Yoni. Volgens haar kwam sociale media alleen in het nieuws naar aanleiding van reclame of na pestberichten met de dood tot gevolg. “Sociale media helpt nu en wordt gebruikt met een doel dat niet negatief is.” Voor haar helpt het enorm tegen eenzaamheid omdat menselijk contact iets levensnoodzakelijk is. Sociale media vult voor een klein beetje de put die de maatregelen creëert.

Zelfdiscipline

Door de coronacrisis heeft ze ook iets uit geleerd namelijk zelfdiscipline voor haar is dat belangrijk zodat haar schoolwerk op tijd klaar is en dat ze zelf haar lessen leert. “Ik besef nu pas hoe belangrijk de eigenschap zelfdiscipline is om je doelen te halen en aan verwachten die andere hebben te voldoen.“ zegt ze. Ze denkt dat dit een goede voorbereiding voor de hoge school of universiteit is.

Het falen van de regering

“De regering en onderwijs in het bijzonder hebben deze situatie onderschat.” Ze vindt dat de regering te laat heeft gehandeld en dit is voor haar verontrustend. Nu dat de piek gepasseerd is, zijn er nog onduidelijkheden zo zijn bijvoorbeeld in Wallonië en de Duitse gemeenschap de examens voor middelbare studenten afgeschaft, in Vlaanderen is dit niet het geval.

“Langs de andere kant mogen we wel trots zijn over de samenhorigheid dat de Belgische bevolking heeft getoond en het respect naar de medemens toe” aldus Yoni.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Waardediamant
Handelaar Antwerp Diamond Guild ontwerpt nieuwe waardebepalingsmethode voor geslepen diamanten