5 boeken die je moet gelezen hebben tijdens de corona-pandemie

Sinds de uitbraak van het coronavirus gaat de verkoop van boeken en films over virussen en aanverwanten de lucht in. Denk maar aan de film Contagion (2011), die opeens heel populair werd, terwijl hij voordien nog niet eens een score van een 5.4/10 haalde op IMDB. Nu staat die echter op 6.7/10. Nu goed, ook de boeken over een virus of een pandemie verkopen een pak beter. Hier vind je 5 boeken die je zeker een kans kan geven.

1. De Beproeving (The Stand) – Stephen King

Met de 1234 pagina’s in De Beproeving ben je wel even zoet tijdens de Lockdown. De roman, die werd gezien als een van de beste boeken die Stephen King had geschreven, gaat over een pandemie van een bewapende griep die bijna de hele wereldbevolking doodt. De weinige overlevers hebben verschillende groepen gevormd en eigen sociale systemen opgestart. Om te vechten voor hun eigen systeem, moeten ze de confrontatie met andere groepen aangaan. Stephen King wilde bij het schrijven een epos creëren in de stijl van The Lord Of The Rings, dat zich afspeelde in het hedendaagse Amerika.

Je kan het boek bestellen via de standaard boekhandel (wel enkel als e-boek).

2. De Pest (La Plague) – Albert Camus

De Pest – of La Plague als je de Franse versie wilt lezen – is een bestseller van de auteur Albert Camus, die in 1957 de Nobelprijs won voor Literatuur. De roman is een kroniek van een kuststad in de greep van een dodelijke ziekte. De slachtoffers sterven een snelle en vreselijke dood, en als gevolg van de quarantaine worden de andere inwoners geplaagd door gevoelens van angst en claustrofobie. Het is een meeslepende vertelling over moed en vastberadenheid en de broosheid van het menselijk bestaan.

Je kan het boek bestellen via de standaard boekenhandel.

3. De Labyrintrenner trilogie – James Dashner

Voor de iets jongere lezers, die graag wat van dat extra sprankje avontuur houden, is er De Labyrintrenner van James Dasher. Het boek is de start van een bloedstollend drieluik dat gaat over een groep jongeren die in een post-apocalyptische wereld moeten zien te overleven. Een hele generatie jongeren wordt beproefd om een geneesmiddel te vinden tegen het virus dat de wereldbevolking langzaam verandert in zombies. In het eerste boek moet de groep van Thomas – het hoofdpersonage – het labyrint ontsnappen om te kunnen doorgaan naar de volgende proef.

Je kan het boek voor 15 euro bestellen bij de standaard boekhandel.

4. Station Elf – Emily St. John Mandel

Afbeelding met voedsel, fles

Automatisch gegenereerde beschrijving

Mandel’s veelgeprezen boek speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waar 99% van de wereldbevolking is gestorven aan een dodelijk virus. Station Elf focust op een groep van muzikanten en acteurs die tussen verschillende nederzettingen reizen om de kunst en de mensheid levend te houden. 

Het boek kan je bestellen via bol.com.

5. Bird Box – Josh Malerman

Het laatste boek kennen we allemaal van de verfilming Bird Box. Na een vreemd fenomeen dat een groot deel van de bevolking aanzette tot zelfmoord, wordt het gezin van Malorie zoals de andere overlevenden verplicht binnen te blijven. Wanneer haar nieuwe vriend Tom een radio-oproep krijgt van een veilige plek, wil ze alles riskeren om daar te geraken. Maar omdat het vreemde fenomeen nog steeds de wereld teistert, moet het gezin de hele weg geblinddoekt afleggen. 

Het boek kan je bestellen via bol.com

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Een fout brood in foute tijden