“Ik had nooit verwacht dat ik school kon missen”

Talitha gaat meer appreciëren wanneer de quarantaine gedaan is.

De quarantaine heeft een impact op mensen en laat ze inzien wat ze allemaal missen. Talitha (19) weet ondertussen wat de lockdown met haar doet. België is na zes weken nog altijd in quarantaine en alle plannen en afspraken vallen weg, wat doet het met haar?

Talitha woont in een rustige buurt waar de buren de enige andere gezichten zijn die ze ziet. “Ik zit al zes weken in quarantaine met mijn ouders, mijn twee zussen en mijn vriendin. Het is leuk om met hen te ontspannen. Dat gebeurde voor de quarantaine zelden.”

Sociaal contact dankzij school

“Mijn twee jongere zussen zitten in de middelbare school, zij krijgen genoeg werk om de dag door te komen. Zelf krijg ik ook taken en online lessen om te volgen.” Talitha is studente lager onderwijs aan Thomas More in Mechelen, ze zit nu in haar tweede jaar. “Toen de quarantaine begon vond ik het leuk dat ik thuis mijn eigen ritme kon kiezen. Maar na de helft van de quarantaine begon het tot me door te dringen dat ik school eigenlijk wel mis. Ik had nooit verwacht dat ik dat kon missen. Ik mis vooral het contact met andere mensen dat ik automatisch krijg door naar school te gaan. Na de quarantaine ga ik momenten met familie en vrienden harder appreciëren.”

Het ideale rustmoment

Talitha zocht een plek om tot rust te komen, dat bracht haar op een idee voor een nieuwe hobby. Elk mens heeft wel eens rust nodig, Talitha zeker ook. “Met 5 huisgenoten heb ik echt wel mijn portie rust nodig tijdens deze weken. Ik zonder me af door op mijn kamer te zitten en door buiten te lezen. Het ultieme rustmoment is mijn wekelijkse wandeling. Dan ga ik in de buurt wandelen met mijn vriendin, het geeft enorm veel rust door eens gezellig te praten en te luisteren naar de vogels. Als de quarantaine afgelopen is, ga ik het wandelen zeker voortzetten.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Mijn stageavontuur bij Gazet van Antwerpen: In de zetel met Antwerpse kopstukken en beste vrienden met de Premier