“Kato (16) mist haar opa Walter enorm”

Ze heeft Walter leren kennen zo’n negen jaar geleden. Walter is een trotse coach van de turnclub ‘Creativa Schelle’, dat is de club waar Kato al jaren lang tumbling beoefent. “We wonen heel ver van elkaar dus de mogelijkheid om elkaar te zien is onrealistisch.”

Het is geen echte familie, maar het voelt wel zo aan voor Kato. Ze mist niet alleen Walter maar ook de tumblingclub. “Ik bekijk nu vaak de foto’s waar hij op staat, en honderden turnfilmpjes van mezelf op trainingen. Die doen me denken aan hem. Als ik in de tuin mijn turn oefeningen aan het doen ben, denk ik steeds : ‘Wat kan er beter?,  wat zou Walter zeggen?’” Ook hij mist ons enorm, vertelt ze. Dat merk Kato wanneer de wekelijkse whatsapp gespreken plaatsvinden en wanneer ze telefoneren met elkaar. Sociale media is de enige manier hoe de twee contact behouden. De dagen waarop het normaal gezien wedstrijden zijn, zijn het moeilijkst. Dan mist ze hem het meest, dat gevoel van samenhorigheid is niet te beschrijven. 

S ’avonds gaan wandelen zorgt voor het meeste afleiding en dan vergeet ik even alles.

De zomervakantie wordt een extra klap

Normaal gezien gingen ze met de gehele club naar Portugal deze zomer. Het land waar een jaarlijkse turnstage plaatsvindt. Dit jaar had de vierde editie geweest. Maar door het virus vallen eigenlijk alle plannen in het water. “Het maakt me allemaal super boos, maar hoop doet leven en ik kan niet wachten om hem terug vast te pakken.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Meewerken aan échte magazines? Say what?!