“Waar een wil is, is een weg”

Voor student Timo (19) mag de quarantaine stilaan gedaan zijn. Al bijna 2 maanden zonder een knuffel van zijn vriendin, het begint zwaar te wegen. Maar er is beterschap in zicht.

“Mijn lief en ik hebben sinds het begin van de lockdown geen fysiek contact meer. Dat weegt zwaar. Ik ken veel mensen die geen rekening houden met de maatregelen en hun lief gewoon blijven zien. Hun eigen keuze natuurlijk. Wij vonden dat gewoon iets te riskant. De kans dat één van de twee besmet is zonder het te weten is reëel. Aangezien wij allebei nog bij onze ouders wonen, wilden we het risico niet nemen op het virus bij ons thuis binnen te brengen.”

Leve de technologie

“Natuurlijk zien we elkaar wel nog dagelijks. Ik ben heel blij dat we in een technologisch tijdperk leven waarin we tools zoals Skype hebben. Beeld je eens in dat zo’n lockdown pakweg een paar tiental jaren geleden plaatsvond. Dan kon je elkaar niet even snel opbellen om elkaar te zien.”

Het enige in real life contact dat voorlopig mogelijk is, zijn wandelingen.

“We wonen dicht bij elkaar, dat is weer een kleine meevaller die we hebben. Die wandelingen gebeuren dan natuurlijk wel met de nodige afstand. Het is niet gemakkelijk, dat geef ik toe. Maar waar een wil is, is een weg.”

Gelukkig is er beterschap op komst.

“Nu de maatregelen versoepelen, gaat er heel wat veranderen. We mogen vanaf zondag vier vrienden uitnodigen bij ons thuis. Dat wil dus zeggen dat iedereen met een lief hem of haar terug kan zien. En die kans gaan we natuurlijk niet laten liggen.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Foto Meir
Met maximum twee naar de winkel, vzw Meir: “Als iedereen zich aan de regels houdt, is er geen probleem”