“Ik maak mij rap zorgen”

Het leven is voor veel mensen wat moeilijker geworden, we hebben ons op korte tijd moeten aanpassen. Hannah (19) is student en ook voor haar waren er heel wat aanpassingen door de quarantaine. Zij gaat deze periode niet snel vergeten en zal het na de corona crisis anders aanpakken.

“Wat mij zeker zal bijblijven is hoe het allemaal begon. Dat was heel raar, omdat alles ineens zo snel ging. Het was ergens na de krokusvakantie denk ik, met alle mensen die terugkwamen van hun skivakantie in Italië. Ik maak mij rap zorgen om iets, dus voor mij was het al meteen iets serieus. Zeker toen ik van vrienden begon te horen dat zij niet meer naar school moesten gaan. Dat was donderdag denk ik en vanaf vrijdag moesten studenten van AP ook niet meer naar school gaan.” Een hele opluchting voor Hannah. “Ik was daar blij mee, want ik ging donderdag al met veel twijfels naar school. Vanaf vrijdag was ook alles ineens dicht, het ging zo snel. Maandag was ik nog bij mijn grootouders en vrijdag mocht ik ze niet meer zien.”

Hoesten in je elleboog

“Na de quarantaine ga ik meer proberen letten op hygiëne, ik heb nu gemerkt hoe belangrijk dat eigenlijk is. Zoals vaker mijn handen wassen en hoesten in mijn elleboog.” Ze wilt ook meer rekening houden met haar gezondheid. “Als ik vroeger een hoestje had, dan sprak ik toch nog af met vrienden. Nu zal ik sneller thuisblijven.”

Het is niet zo erg

“Door dit allemaal mee te maken heb ik wel geleerd dat het voor mij nog niet zo erg is. Ik kan mij goed bezighouden. Ondanks dat ik al vier weken thuis zit, heb ik nooit een gevangen gevoel gehad. Dat komt grotendeels doordat ik een tuin heb en het mooi weer is.” Toch is het voor Hannah niet altijd even gemakkelijk. “Ik mis mijn familie en vrienden wel. Gelukkig kunnen we elkaar nog zien via sociale media.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
et Steen in Antwerpen heropent na omstreden renovatie
Het Steen in Antwerpen heropent na omstreden renovatie