Pukkelpop '23

Wat kunnen we verwachten van deze festivalzomer?

In 2024 staat er weer een boeiende festivalzomer op ons te wachten. De eerste namen en ticketprijzen worden bekend gemaakt en dat lokt veel reacties uit. Radio Crap blikte vooruit op de festivalzomer.

Toen Rock Werchter hun nieuwe ticketprijzen bekend maakte, was het voor velen even schrikken. Voor het eerst in de geschiedenis van het festival gaat de prijs voor een combiticket over 300 euro. Een dagticket kost dit jaar 134 euro. Door de inflatie is het logisch dat de prijzen stijgen maar voor de jeugd is het soms wel even slikken. Radio Crap trok de straten van Antwerpen in op zoek naar jeugd met de vraag ‘Wat verwacht je van de festivalzomer dit jaar?’ en dat leverde interessante antwoorden op:

Pop Werchter

Bij de eerste onthulling van artiesten voor Rock Werchter waren de fans zeer tevreden. Royal Blood, Lenny Kravitz, Foo Fighters en Dropkick Murphys werden als eerste rockers aangekondigd. Toen het festival deze week een lading nieuwe namen bekend maakte, kwam er meteen veel kritiek op het festival. Trouwe festivalgangers en rockliefhebbers vinden dat het festival hun focus verliest. Froukje, Zara Larsson en Janelle Monáe zijn volgens hen alles behalve rocksterren. Op sociale media klonk het als snel ‘Pop Werchter’ in plaats van ‘Rock Werchter’.

Nieuwe namen

Werchter was niet het enige festival dat een nieuw deel van de line-up vrij gaf. Ook Dour kwam met een hele hoop namen. Voor de beats moet je bij Four Tet en The Blessed Madonna zijn. Wie van een stevige drum and bass-set houdt, kan terecht bij Bou, Subtronics en Kenya Grace. Verder zitten er bij de aankondiging ook enkele grote namen bij zoals Rema en Skepta die Dour gegarandeerd in vuur en vlam zullen zetten.
Ook Paradise City Festival loste deze week enkele namen van de line-up. Het festival wil zich dit jaar meer focussen op kwalitatieve muziek en een positieve sfeer. Dat zal zeker lukken met namen zoals Anotr, Bonobo en Lola Haro. Ook de groene omgeving waar het festival van kan genieten, speelt zeker in het voordeel.

Nog even wachten

Momenteel zijn er twee festivals die op zich laten wachten. Raar is dat niet want Tomorrowland en Pukkelpop doen dat elk jaar. De organisatie van Tomorrowland kan niet anders dan even wachten omdat ze doorheen het jaar nog ‘Tomorrowland Winter’ en een editie in Brazilië organiseren. Dat neemt veel tijd in beslag, ook voor het boeken van namen voor de Belgische editie. Ondertussen zitten de twee buitenlandse delen erop en zijn de organisatoren druk bezig met de line-up af te werken. Van hen zullen we binnen enkele weken waarschijnlijk de eerste namen horen.


Ook Pukkelpop zal niet meer zo lang op zich laten wachten. Volgens kenners zal het festival op 1 februari de eerste headliners lossen. Spannend afwachten dus!

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Feministische sticker op een verkeersbord
#WijGrijpenIn-campagne