“Van de ‘#samentegencorona’ merk ik niet veel in dit land”

De lockdown heeft uiteenlopende gevolgen voor Lieselotte (19). Van frustraties over hoe de Belg zich gedraagt ten opzichte van de maatregelen tot quality-time met haar gezin. “Het gaat met ups en downs”. 

Strenge maatregelen in ons land, enkel zo kunnen we het virus wegjagen. Ondanks dat voelt Lieselotte dat er nog steeds veel mensen niet gehoorzamen. “Ik heb meer de indruk dat mensen zich egoïstisch opstellen tegenover hun medemens. Zo las ik vorige week dat iemand een paasfeest gaf in de achtertuin, met 30 mensen. Dat vind ik jammer, want zo maken we het alleen maar moeilijker voor iedereen.”  

Een goede houvast nodig

School is nu helemaal anders, vooraf opgenomen lessen, veel taken, en wat nu met de examens? Het gevoel van onduidelijkheid en verwarring heerst bij de studenten. “Mijn uitstelgedrag eist nu zijn tol” aldus Lieselotte. “Ook voor deze lockdown had ik er al last van, maar nu valt het extra op. Corona leerde mij dat een planning helpt, als houvast. Geen routine is moeilijk voor mij, dan loopt alles door elkaar. Je staat op met het idee om vanalles te doen en ineens is het alweer bijna tijd om terug gaan slapen. Zo voelen sommige dagen nu.” 

Quality-time in de lockdown 

Ondanks dat je niet veel anders kan doen dan in uw kot blijven en corona zijn gang laten gaan, heeft deze lockdown ook zijn positieve kanten. “Ik heb veel meer quality-time met mijn mama. We doen veel meer dingen samen, fietsen of wandelen bijvoorbeeld. Je voelt dat de band versterkt. Moeilijkere dingen worden bespreekbaarder gemaakt en we vertellen dingen aan elkaar die we normaal niet zouden vertellen.” 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Hamsteren en hoop