“We hebben al plannen gemaakt voor het weerzien”

Jasper (20) zit al de hele quarantaine zonder zijn vriendin

“Soms bellen we, soms bellen we niet. We weten wanneer we elkaar gerust moeten laten en dat is een grote troef in deze tijden.” De overgang van elkaar bijna dagelijks zien tot enkel bellen of berichten sturen via de gsm, is niet simpel.

Jaloers gevoel

In tijden van corona heb je veel tijd om op sociale media te kijken. “Ik zie mensen die foto’s delen dat ze gaan wandelen of fietsen met hun lief, sommigen spreken zelfs nog steeds thuis af alsof er niets aan de hand is. Ik erger me er niet aan, ik gun het iedereen. Ik word er alleen wat jaloers van, want dat is iets waar ik ook hard naar verlang.” Ergens stopt het jaloerse gevoel van Jasper. “De extreemste vorm is dat je samen in quarantaine gaat met je vriendin, dat zou ik niet kunnen. Wel alleen met mijn vriendin, maar niet me haar gezin of met dat van mij. Dat wordt me te benauwd.” 

Afleiding zoeken

Als er moeilijke momenten zijn, zoekt Jasper steeds afleiding. “Mijn gedachten verzetten is op dat moment de enige optie. Ik heb al aan mijn auto gewerkt, ik heb ook al een eigen lounge gemaakt in onze tuin en soms ga ik mountainbiken. Zo’n dingen helpen hard voor mij.” 

Kleine inzinkingen

Het is nog steeds moeilijk met momenten. “Vooral in het begin had ik er moeite mee, want dan waren we nog niks gewend. Nu valt het iets minder zwaar, maar makkelijk is het zeker niet. Het verliefde gevoel van in het begin komt wel terug nu, alsof het een van onze eerste afspraakjes is. Dat vind ik mooi”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Kinepolis Antwerpen heeft een slechte zomer achter de rug