‘Na een paar weken voelde het alsof ik geen lief meer had’

Het corona virus zorgt voor eenzaamheid. Er wordt veel aandacht gegeven aan singles die niemand hadden om de tijd mee door te brengen. Maar wat met jongeren in een relatie? Rik Rous (18) is zo een jongere en zag zijn vriendin al heel de lockdown niet.

‘Ik heb mijn vriendin waar ik al 2 jaar mee samen ben, al heel de quarantaine niet gezien. Haar ouders laten dat niet toe en die keuze respecteer ikDe overheid heeft ook expliciet gezegd dat jongeren relaties niet als essentiële verplaatsing tellen, dus ik kon er sowieso niet veel tegenin brengen. 

We houden contact via gsm. Bellen doen we niet echt, we doen dat eigenlijk nooit in onze relatie. We hebben het nu met de quarantaine wel eens geprobeerd maar het voelde ‘ongemakkelijk’ aan omdat we het niet gewoon zijn.’

 Verschil in ritme  

‘De eerste weken ging alles wel goed. We zijn dan ook al 2 jaar samen, de relatie is wel sterk genoeg om even zonder elkaar te kunnen. Het probleem kwam pas na enkele weken. Door corona en dus het gevolg dat ik niet naar school moet veranderde mijn ritme helemaal. Ik viel laat in snap omdat ik nog gamede en werd dan bijgevolg ook laat wakker. Mijn vriendin had het hier lastig mee omdat zei wel vroeg wakker was en optijd in bed kroop. Na een tijd stuurde we wat minder met elkaar. We begonnen op andere momenten te leven.’

‘Ik kon hier nog wel mee overweg maar mijn vriendin begon het er echt moeilijk mee te krijgen. We bleven dan ook meer en meer uit elkaar gaan en hadden nog nauwelijks contact. Het begon te voelen alsof ik geen lief meer had omdat we mekaar ook niet konden zien. 

‘We hebben dit wel uitgepraat, ik sta vroeger op zodat we terug op hetzelfde ritme leven. Ik probeer ook meer van me te laten horen.’

‘We doen het goed nu, het is inderdaad aanpassen maar al bij al een goede test.’  

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Samenwerking Pro League en Kazerne Dossin