Werken aan het bureau

“Thank God voor sociale media”

“Ik haal veel energie uit de videogesprekken met mijn vrienden.”

Dag weet-ik-veel van de rollercoaster die we deze quarantaine nu wel mogen noemen. Het is voor elk van ons een uitdaging, op z’n zachtst gezegd. Ook voor Morgane Christiaens (20). Naast haar vrienden mist ze structuur en heldere communicatie in haar dagen.

“Wat ik heb geleerd tijdens deze coronacrisis is dat ik structuur ontzettend belangrijk vind. Een jaar geleden zou ik routineus gezien op tijd opstaan, het openbaar vervoer nemen naar Leuven en me een plaatsje zoeken in de aula. Dat stramien is nu volledig weggevallen.”

Toch probeert Morgane het meeste uit haar dag te halen en productief aan de slag te gaan voor haar studie Criminologie. “Ik stel voor elke dag een planning op met dingen die ik van mijn to-do-lijstje wil schrappen. Doe ik dat niet, dan is het te verleidelijk om gezellig in mijn bed te blijven liggen. Het was in het begin wat sukkelen, maar so far so good.”

Investeren in vriendschappen

Morgane is vooral dankbaar voor het bestaan van sociale media. Zo kan ze contact houden met haar vrienden. “Voor de lockdown zag ik mijn vrienden elke dag. We hadden steeds veel te vertellen aan elkaar. Het onderhouden van die vriendschappen is voor onze groep een echte uitdaging. Juist omdat het contact vermindert, besef ik des te meer dat het belangrijk is te investeren in vriendschappen die je nauw aan het hart liggen. We zijn met ons gat in de boter gevallen, want thank God voor sociale media en diensten zoals Skype. Ik haal veel energie uit die videogesprekken met mijn vrienden.”

Een bom aan informatie

De communicatie met haar vrienden linkt Morgane naadloos aan de communicatie van de school en Nationale Veiligheidsraad. “In het begin had ik geen flauw idee wat nu wel en niet toegelaten was, omdat we gebombardeerd werden met informatie en maatregelen. Dat contrasteert enorm met de communicatie naar de studenten toe, die enorm onder de radar blijft.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Sfeerbeeld vox-pop
Mijn stage bij Radio 2 Antwerpen kende letterlijk en figuurlijk ongekende hoogtes