Een Liefdevol Project

Een mooi stuk van HetPaleis – dat nog in z’n kinderschoenen staat – waar wij aan meewerken voor ons Crossmediaproject inspireerde onze groep om verder te kijken dan onze neus lang was. Zo kwamen we op “Een Liefdevol Project”. Een project waar met hart en ziel aan gewerkt is om liefde te verspreiden onder de mensen die nu thuiszitten omwille van het coronavirus. Omdat dit hele gebeuren ook een hele impact heeft op het liefdesleven van de Vlaming hielden we een kleine enquête.

We gingen dit even na, na een ondervraging van 100 Vlamingen van alle leeftijden kunnen we dit besluiten:

Bij de vraag of je in een relatie zat of niet was het perfect verdeeld. Vijftig procent van de de respondenten zit een relatie, de andere vijftig procent niet.

De mensen die ‘Ja’ antwoordde werden doorverwezen naar de vraag: “Is deze quarantaine een uitdaging voor jullie relatie?”. Daar antwoordde veertig procent ‘Ja’ op, zestig procent antwoordde ‘Nee’.

De mensen die ‘Nee’ hadden geantwoord op de eerste vraag werden doorverwezen naar de vraag: “Zou je op dit moment graag een relatie willen?”. Hierop antwoordde 54% ‘Ja’ op, en 46% ‘Nee’.

Als laatste vraag vroegen we aan de respondenten of ze zich vaak alleen voelden nu ze thuis moesten blijven. Ongeacht of ze nu een relatie hadden of niet. Ondanks dat ze geen contact hadden met hun vrienden of familie buiten hun gezin voelde de meerderheid zich toch niet alleen. Hier werden verschillende verklaringen voor gegeven, hieronder opgelijst.

  • “Ik ben bij mijn partner ingetrokken tijdens deze quarantaine.”
  • “Omdat ik mijn familie rond mij heen heb en genoeg werk heb met school waardoor de tijd wel voorbij vliegt.”
  • “Had ervoor ook al niet echt een sociaal leven.”
  • “Ik kan mijn lief nog zien omdat hij vlakbij woont. Toevallig is de zus van mijn lief mijn beste vriendin dus is een beetje win win situatie in deze periode…”
  • “Omdat ik moet studeren voor de examens.”

Toch voelt bijna veertig procent zich wél vaak alleen, zij geven de volgende redenen:

  • “Omdat ik nog maar 2 maanden samen ben met hem. Maar na zoveel weken begon ik me wel alleen te voelen”
  • “Mijn vriend moet heel veel werken tijdens de quarantaine. Ik zit daarentegen thuis van school en werk.”
  • “Ik mis lichamelijk contact met de mensen die ik graag zie (knuffels en kussen van vrienden)”
  • “Voel me buitengesloten in de vriendengroep nu ik ze niet meer kan zien.”
  • “Ik mis vooral het contact met vrienden en collega’s omdat je nu extra moeite moet doen om hen te horen of zien.”

Ben je geïnteresseerd naar ons werk? Op onze website kan je nog veel meer vinden. Liefdesbrieven, podcasts, video’s etc. Neem zeker een kijkje!

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Laureen Deberdt
“Mijn winkel is een mélange, net zoals ik”