Caroline (44) werd tijdens de coronacrisis verliefd op haar buurman: “Het begon met samen wandelen”

Ze wonen al een jaar op hetzelfde adres en sloegen regelmatig een babbeltje als ze elkaar kruisten in de gang. Buren Caroline & Bas besloten aan het begin van de crisis al lachend om elkaars coronabuddy te worden. Wandelingen en fietstochten veranderden al snel in samen koffie drinken, aperitieven en etentjes en buddy werd lief.

“Ik las in de krant dat je een coronabuddy mocht hebben. Iemand met wie je kon gaan wandelen of fietsen, bij voorkeur altijd dezelfde. Mijn onderbuurman en ik – beiden alleenstaande ouder – besloten om samen dagelijks te gaan wandelen of joggen in het park.” De twee kregen een boontje voor elkaar, ondanks Carolines innerlijke weerstand.

“Bas is een IT’er en voetbalsupporter die veel fitnesst. Dat waren drie dingen die niet direct op mijn verlanglijstje stonden, waardoor ik mezelf lang wijsmaakte dat hij mijn type niet was. Wij hebben met Sinterklaas een gemeenschappelijke pingpongtafel gekocht voor onze kinderen om in de garage te zetten. Dus wij hadden de afgelopen maanden al wel wat pingpongmatchkes gespeeld, maar verder hebben wij eigenlijk nooit meer toenadering gezocht. De week voor de lockdown zijn we toevallig eens samen gaan wandelen en dat zijn we vervolgens blijven doen.”

Verwondering

Caroline en Bas delen sinds het begin van de lockdown vooral verwondering. “We lachen er soms mee hoe ver we elkaar eigenlijk zijn gaan zoeken. Bij gebrek aan ons leven buitenshuis waren we plots heel erg gefocust op binnenshuis en leerden we elkaar kennen zonder al die entourage errond. Ik ontdekte wat een lieve man hij eigenlijk is. Hij heeft veel zachte eigenschappen, en verwondering is daar één van. Dat vind ik heel fijn om in een man te vinden.”

“We hebben ook echt – en dat vind ik heel romantisch – samen de lente zien ontluiken. Toen we begin maart in het park gingen wandelen waren alle knoppen toe en was alles nog winterdoods. Stilaan gingen de bomen en bloemen dan open en iedere dag zagen we iets in de natuur dat er de vorige dag nog niet was. We delen die verwondering voor kleine dingen en dat heeft ons dicht bij mekaar gebracht.”

Tijdens de weken dat hun kinderen er niet waren, besloten Caroline en Bas om ’s avonds samen te eten en nadien vaak ook weer te gaan wandelen of fietsen. “We hebben echt een staycationgevoel doordat we zo genieten van elkaar, het leven en onze omgeving.”

Een moeilijke fase

“Alles groeit heel ongedwongen en organisch. We zijn ook al eens gaan fietsen met de kinderen erbij, maar op dat vlak zitten we nu wel even in een lastige fase. Bas en ik hebben hen nog niets ‘officieel’ verteld, maar ze hebben natuurlijk wel iets in het snuitje. Met mijn oudste zoon heb ik er al over gepraat en die heeft zich ermee kunnen verzoenen. Maar mijn jongste zoon is nog maar 11 jaar en dat is een lastige leeftijd om sociale contacten op te nemen. Die belt niemand of spreekt niet af om eens met iemand te gaan fietsen. Voor hem vind ik het een gemis dat hij geen uitlaatklep heeft en dat hij er niet op school met vriendjes of met zijn meester over kan praten.”

Hier en nu

Denken aan de periode na corona vindt Caroline spannend. “We hebben nu zoveel tijd en ruimte voor elkaar. We zitten in onze eigen cocon, maar met een drukgevulde agenda is dat anders. Daarom proberen we op dit moment heel erg in het hier en nu te leven en dat vind ik typerend voor corona. Er is alleen maar het hier en nu, want we kunnen niet vooruit kijken of voorspellen wanneer we terug massaal op vakantie of naar concerten kunnen gaan.”

“Ik wil niet op de feiten vooruit lopen en dat is ook totaal nog niet aan de orde. Denken aan een nieuw samengesteld gezin en een groter huis, daar krijg ik het voorlopig nog Spaans benauwd van. Maar ik vertrouw erop dat ons verhaal zich verder ontvouwt en dat het alle tijd krijgt.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Bewolkte kustlijn
Covid-19 als alibi om privacy van Chinese burgers te schenden