Televisie

Ellenlange films om de quarantaine door te komen

Nu je best in je kot blijft en je de hele dag niet weet wat te doen kan je eindelijk die ellenlange films beginnen kijken. Ik heb het over films van meer dan 3 uur lang. Ik heb de afgelopen dagen extreem nuttig besteed en zocht de leukste films die langer dan drie uren duren. 

Lawrence of arabia

De eerste film is Lawrence of Arabia. De film is een biografische avonturenfilm uit 1969 geregisseerd door David Lean. Met zeven oscars waaronder die voor beste film en regie kan je niet missen met deze film en zit je ongetwijfeld de volle 227 minuten gekluisterd aan je televisiescherm.

The godfather part 2

Het is moeilijk kiezen tussen de drie meesterwerken van Coppola. Alleen is The Godfather part 2 de enige film die over de drie uren grens gaat. De film is zowel een vervolg als een prequel op de eerste godfather. Het toont het leven van de maffiabaas Micheal Corleone tezamen met het verhaal van de jonge jaren van zijn vader. Je kan enkele bekende koppen herkennen zoals Robert de Niro, Diane Keaton en natuurlijk Al Pacino. Tip! Kijk gewoon the godfather part 1 eerst en daarna part 2, dan heb je een hele dag gevuld met twee van de beste films ooit gemaakt.

Lord of the rings : the return of the king

Ook hier is het moeilijk kiezen. Eigenlijk zou ik aanraden om de hele trilogie te bekijken maar om toch wat meer variatie in het stuk te krijgen kies ik er één. The return of the king is het derde deel van Peter Jacksons filmtrilogie. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van J.R.R. Tolkien. De film werd genomineerd voor elf Oscars en verzilverde ze ook allemaal. Voor de fans is er nog een extended version, dan moet je er nog eens 48 minuten bijvoegen.

Barry Lindon

Stanley Kubrick durfde al wel eens zijn werk laten ademen en bracht vele lange films uit. Barry Lindon is zijn langste werk. De film uit 1975  is gebaseerd op de de roman The Luck of Barry Lyndon van William Makepeace Thackeray. Het is een hele mooie film met adembenemende kostuum designs en sets. Je zou elk moment op pauze kunnen zetten en denken dat je naar een schilderij uit de renaissance aan het kijken bent.

Seven samurai

De Japanse film Seven Samurai uit 1954 werd geregiseerd door Akira Kurosawa. De film is een echte klassieker en is heel invloedrijk geweest doorheen de filmgeschiedenis. De film gaat over een arm dorpje dat aangevallen wordt door een bende bandieten. Het dorpje stelt zeven samoerai zonder job aan om hen te helpen.

Dit zijn mijn favoriete films. Ik denk dat als je al deze films bekeken hebt, je de quarantaine maar al te graag zou verlengen.

Veel kijkplezier en stay stafe!

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Hulplijn 1712 geeft tips voor veilig online daten