“Vijf diepvriespizza’s als laatste maal.”

Corneel (19) is live getuige van mensen die de coronamaatregelen aan hun laars lappen en vindt het maar niets. En van hamsterende mensen is hij al helemaal geen fan. 
Toch is ook hij soms schuldig en is zijn moeder alles waar hij op dit moment niet tegen kan.

Als Corneel met zijn hond buiten wandelt komt hij vaak in confrontatie met overtreders: vijf mensen die rustig in het parkje picknicken of aperitieven op 5cm van elkaar. 
Ook als hij naar buiten kijkt ziet hij buren die elkaar bezoeken en aan aperitiefgedrag doen.
Zelfs als ze op een juiste afstand van elkaar zitten, 1,5meter met andere woorden, mag het niet. Het is expliciet gezegd dat dit verboden is en Corneel ergert zich er ook mateloos aan.

Corneel gaat vaak op bezoek bij zijn vriendin en dat is eigenlijk ook tegen de regels. Hij vindt dat de overheid niet kan verwachten dat hij haar twee maanden niet ziet. Bovendien vindt hij de regels niet al te duidelijk: het ene moment mag het wel, dan weer niet en dan terug weer wel.

Hij snapt dat op momenten de regels overtreden onvermijdelijk is, maar gewoon lekker aperitieven of picknicken met vrienden vindt hij een stap te ver.

“Debielpanikeren”

Nog iets waar hij zich mateloos aan stoort is het hamstergedrag. Mensen die wc-rollen in grote aantallen aankoopt snapt hij niet. Hij vindt dit niet enkel egoïstisch maar noemt het ookdebielpanikeren.

Maar ook zijn moeder is hier schuldig aan.
Vlak voor de quarantaine begon is ze naar de winkel gevlogen en heeft ze nog wat extra eten ingeslagen.
En mochten de winkels toch echt niet meer opengaan, heeft ze vijf extra diepvriespizza’s als laatste avondmaal, vertelt hij.

QUARANTAINE ALS BLOKPERIODE

Al bij al vindt Corneel deze quarantaine niet erg. “Dit is juist als de blokperiode: twee maanden binnen zitten en niet op café gaan,” zegt hij. 
Toch gaat hij blij zijn als de horeca weer opent. Hij mist niet het bier of vrienden, maar het totaalplaatje. 
Als ik vraag wat hij als eerste zou bestellen als de cafés terug open zijn, dan is het antwoord: een simpel, fris pintje.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Featured image Eva Geers
Geen vakantiegevoel