Tony Khan doet in een Tweet het transferbeleid van Fulham uit de doeken.

Sportief directeur Fulham doet transferbeleid uit de doeken op Twitter

Tony Khan, sportief en algemeen directeur van Fulham FC, verontschuldigde zich via Twitter tegenover de supporters van de Londense club na een 0-3 nederlaag tegen Aston Villa. Daarbovenop gaf hij een inkijk in het transferbeleid door uit te wijden over de redenen achter enkele gemiste transfers. Dat laatste viel bij trainer Scott Parker niet in goede aarde.  

Het verlies tegen Aston Villa legde opnieuw enkele pijnpunten bloot in de defensie van Fulham FC. Tony Khan, verantwoordelijk voor de rekrutering van nieuwe spelers, excuseerde zich daarvoor in een tweet. Daarin verklaarde de zoon van de eigenaar waarom er nog geen centrale verdedigers werden aangetrokken. Twee deals zouden afgesprongen zijn omdat de spelers in kwestie het coronavirus opliepen, Fulham greep nog naast een transfervrije verdediger en ook een vierde piste liep spaak.

Gepikeerde Parker

Zo’n open communicatie is erg ongebruikelijk, maar het verraste notoir Fulham-supporter Aster Nzeyimana niet: “Tony Khan doet dat al jaren. Vroeger maakte hij na elke wedstrijd een Instagrampost met een mini-analyse. Dat is echt wel zijn stijl.” Het sportanker van de openbare omroep ziet de voordelen van open communiceren in: “Dat is belangrijk voor de supporters. Bij veel clubs gebeurt dat niet, wat voor vervreemding zorgt.”

Maar niet iedereen was gediend met de tweet van Khan. Trainer Scott Parker sprong in de bres voor de huidige verdedigers door toe te geven dat hij teleurgesteld is door Khans ‘onbehulpzame’ uitlatingen. “Parker houdt liever de rangen gesloten, daarom reageerde hij zo gepikeerd. Als speler is het ook niet fijn om te lezen dat de sportief directeur je wil vervangen. De balans tussen eerlijk zijn tegen de fans en de spelers niet openbaar afvallen is erg fijn. Maar hij heeft geen echte sportachtergrond, dus dat zal hij waarschijnlijk nooit aanvoelen,” kadert Nzeyimana het meningsverschil.

Uitvluchten

De presentator bij Eleven Sports heeft niet het gevoel dat Khan uitvluchten zoekt voor fouten in zijn aankoopbeleid: “Ik denk dat hij gewoon wil uitleggen hoe de vork in de steel zit. Als hij de waarheid spreekt, is het een perfecte uitleg voor de vraag waar veel supporters mee zitten: ‘Wanneer komt die extra centrale verdediger?’”.  

De Amerikaanse zakenman beloofde in zijn beruchte bericht inkomende transfers en betere resultaten. “Er zijn al wel wat gerichte versterkingen gebeurd. Toch moet er achteraan nog iets bij, anders zijn we ten dode opgeschreven. Maar ik zie het goedkomen,” besluit een hoopvolle Nzeyimana.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
De selecties voor het EK-veldlopen blijven voor beroering zorgen