10 hobby’s die je kan leren als je ‘in uw kot moet blijven’ en niets te doen hebt.

Je bent thuis, je hebt niets te doen en je mag niet naar buiten om jouw favoriete bezigheid te doen. Tv kijken is een optie, maar als je dat dagen aan een stuk doet, kunnen je ogen wel eens pijn gaan doen. Ga rustig zitten en bekijk het lijstje waar misschien wel eens jouw nieuwste hobby tussen kan staan. Zonder dat je het weet zijn er een heleboel zaken in je huis waar je iets mee kan doen en wat zelfs een nieuwe hobby kan creëren!

  • Jongleren, maar dan anders

Neem een bal of iets uit je huis dat klein en niet breekbaar is. Probeer deze zo lang mogelijk omhoog te houden met je lichaam. Je kan een wedstrijd houden met je gezinsleden of huisgenoten, de winnaar krijgt een voetmassage!

  • Vormen uit papieren knippen

Neem papier en een schaar en laat je fantasie werken. Knip alle soorten vormen die je maar kan bedenken uit het papier. Om het mooi af te werken teken je er sierlijke lijntjes in. Als het mooi genoeg is verdient het een plaats aan de ijskast!

  • Kaartjes maken voor feestgelegenheden

Je kan de typische kaartjes maken die je grootouders geven bij feestdagen en verjaardagen. Neem een blad papier, vouw het twee of drie keer en geef het een mooi kleurtje. Vergeet natuurlijk niet op de voorkant te schrijven voor welk thema het is. Als je er een paar hebt, ben je al helemaal klaar voor de komende verjaardagen en kerstmis!

  • Eten maken

Zoek gerechten op of kijk eens in een kookboek. Kook de gerechten die je altijd al eens wou maken. Smakelijk!

  • Je huisdier nieuwe trucjes leren

Als je geen huisdier hebt, dan kan je een knuffelhuisdier gebruiken, als je dat ook niet hebt, kan je dit overslagen. Leer je huisdier allerlei soorten trucjes met de hulp van koekjes. Leer ze zitten, liggen, op twee achterpoten staan, rondjes draaien en als het mogelijk is zelfs een dansje leren.

  • Tekenen in een tijdschrift

In oude tijdschriften of in de ‘roddelboekjes’ staan veel foto’s van bekende gezichten. Neem een paar stiftjes bij de hand en geef ze een snor, een extra grote wenkbrauw en andere.

  • Figuren in wolken zoeken

Als het een regenloze dag is met een blauwe lucht en een paar wolkjes, dan kan je vormen zoeken in de voorbijkomende wolken. Deel je gedachten met een huisgenoot en ondervind wat de andere in dezelfde wolk ziet. Daarna ervaar je een rustig gevoel. Deze hobby kan je dus gebruiken om rustig te worden!

  • Gedichten maken

Maak leuke, lieve of grappige gedichten over alles wat je ziet. Dat kan gaan over meubels, bomen, het gras in de tuin, de tuin zelf of over je huisgenoten.

  • Puzzels in kranten/tijdschriften maken

In kranten of tijdschriften kan je puzzels vinden. Je kan eens een sudoku maken of een woordenzoeker. Een goed werkje om je wiskunde-of taalvaardigheden eens wat te verbeteren!

  • Sporten

Tenslotte is bewegen noodzakelijk. Doe wat sit-ups, pompen of doe een plank. Ga bij mooi weer naar buiten en fiets, step of loop rond je huis. Vergeet niet te stretchen! Anders is je hobby voor de volgende dag op de zetel liggen met ijs op je benen.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Stef en Fraukje sloten de week af
RecAP van een prettige vierde dag en een hartverwarmende vijfde dag