“Die sexy foto’s zijn niet zonder risico’s”

De Twitter-actie ‘Horny Hours’, wanneer mensen met elkaar flirten op de tijdlijn, bestaat al een aantal jaren. Nu kreeg hij echter een extra twist: er werden sexy foto’s gepost met als doel elkaars zelfvertrouwen te verbeteren. *John (20) deelt zijn ervaring met de actie.

“Eerst nam ik het niet zo serieus dus twijfelde ik of ik wel zou meedoen. Uiteindelijk postte ik dan toch een foto maar, ondanks alle complimenten, heb ik die terug offline gehaald. De positieve reacties zijn echt een boost voor je zelfvertrouwen, daarom doen zoveel mensen eraan mee”, zegt John.

Hij vindt dat men wel moet oppassen hiermee: “Zelf ben ik nog student en ik kan me inbeelden dat ik een slechte reputatie zou krijgen bij het solliciteren omdat ze tijdens mijn background check naaktfoto’s gevonden hebben. Ik snap het echter wel dat leeftijdsgenoten niet willen werken voor mensen die daar problemen mee hebben, maar persoonlijk zou ik het toch niet zo leuk vinden moest ik hier kansen door verliezen.”

Op sociale media wil John zo transparant mogelijk zijn, gewoon alles laten zien zoals het echt is. “Ik ga natuurlijk niet elke dag een naaktfoto posten, maar het gaat er eerder om dat ik niet bang ben om mijn mening te delen en dat iedereen dit zou moeten durven”, zegt hij. “Ik sta helemaal achter al diegenen die hun pikante foto’s online hebben gezet en geen schrik hebben om het er ook te laten op staan. Hun visie op transparantie ligt, denk ik, gewoon wat anders dan bij mij maar daar is niets mis mee.”

“Soms draaiden de complimenten niet om de schoonheid, maar eerder om het seksgehalte”

Hij vertelt dat hij schrik heeft dat het niet bij iedereen gaat om het boosten van het zelfvertrouwen. “Een vriendin van mij kreeg heel veel complimenten, die kwamen vaak van alleenstaande mannen die niet gefocust waren op de schoonheid van haar lichaam, maar eerder op het seksgehalte ervan. Dat neemt in mijn ogen het hele doel van de ‘Horny Hours’ weg, maar het lijkt mij een onvermijdelijk probleem.”

“Volgens mij heeft deze actie veel mensen opgefleurd: zij die al maanden alleen thuis zitten krijgen nu de ego-boost waar ze zoveel nood aan hebben.” voegt hij eraan toe. “Jammer genoeg waren er ook veel frustraties. Sommigen willen niets met de actie te maken hebben. Die sexy foto’s zijn een heel leuk concept, maar niet zonder risico’s.”

(*De namen in dit artikel werden veranderd om de anonimiteit te bewaren)

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstMartha Van Den Eede
Eindredactie tekstSam van Herck
Eindredactie onlineSam van Herck
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Wijze raad na 77 jaar: “Blijven doorgaan en verderdoen”