De bomma, de bompa en het hondje: “Mijn hond zat drie dagen in de gevangenis, net een echte boef”

Een hond is doorgaans goed gezelschap, houdt het baasje fit en vitaal en zorgt tijdens een wandeling regelmatig voor sociale interactie. De trouwe viervoeter is daarom de ideale metgezel voor senioren. De bomma, de bompa en het hondje: een greep uit het Antwerpse straatbeeld.

Hondje Femke (5) met baasjes Jean-Pierre en Maggie

Maggie: “Ach, Femke. Stop toch eens met het vuil van de grond rapen!” 

Jean-Pierre: “We hadden haar misschien beter Ma Flodder kunnen noemen.”

Hondje Achiel (7) en baasje Agnes

Agnes: “Het is een kruising tussen een Shih Tzu en een Terriër en hij is vernoemd naar de Griekse held Achilles. Je weet wel, die stierf door een giftige pijl in zijn hiel. De eerste keer dat Achiel gebeten werd door een andere hond, was in zijn linker achterpootje. Wat een toeval, hè? 

Achiel is overigens ook net zo’n held als Achilles. Hij komt uit een nestje bij een fokker in Charleroi. Toen hij zes maanden oud was, is hij uit dit nestje gestolen. Drie weken daarna kreeg de politie een telefoontje dat er al een paar dagen een verwilderd klein hondje langs de bosrand in Brasschaat rondzwierf. 

De politie is het hondje gaan zoeken met een camionette, maar Achiel was hen te slim af. Na een lang kat en muis spel hebben ze hem te pakken gekregen en is hij afgevoerd naar het bureau. Daar heeft hij drie dagen in de gevangenis gezeten, net zoals een echte boef. Dat was trouwens allesbehalve zielig, hoor. Achiel werd aan alle kanten geknuffeld en verwend door de agenten! 

De fokker is vervolgens getraceerd. Die stond alle verantwoordelijkheid af en zei zelfs dat de politie Achiel wel mocht afmaken. Mijn vriend werkt bij de politie en belde mij direct verontwaardigd op: “Agnes, wie er nu toch in de gevangenis zit… Echt iets voor u!” Ondertussen is Achiel al zes en een half jaar mijn beste vriend.”

Hondje Tineke (4) met baasjes Georgette en Frans

Georgette en Frans: “Vandaag is het een prachtige dag voor een wandeling. Dan nemen we ons hondje Tineke mee. Schattige naam, toch? Dat vonden we echt iets voor een dametje. 

Ze is een Chinese naakthond. Nu denk je zeker; “Huh, maar ze is helemaal niet naakt?” Dat klopt! Chinese naakthondjes met haar noem je ‘powder puffs‘.

Haar mama heeft ook haar. Haar papa is daarentegen een écht naakthondje zonder haar. Tineke komt uit een nestje met drie naakte en drie harige hondjes. Toen we haar vier jaar geleden ophaalden vonden we haar de allerliefste – en nu natuurlijk nog steeds!”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Van TD Pensionné tot een basketbalwedstrijd met premier De Croo: Dit was mijn stage bij GVA