STUDY360: Studeer tijdens de blok op deze unieke locaties in Antwerpen

Over enkele weken zitten de studenten weer in de blok. Voor sommigen geen gemakkelijke tijd en corona maakt het er niet beter op.  Stad Antwerpen wil de studenten toch een hart onder de riem steken door het initiatief van STUDY360 te laten doorgaan. Verschillende locaties waar plaats wordt voorzien om te studeren.  Zo heb je een geschikte plek om je te concentreren of raak je misschien extra gemotiveerd door de andere hardwerkende studenten. Dit zijn vijf indrukwekkende plaatsen vanop de lijst.

In het centrum van de studentenbuurt ligt TAKEOFF_. Een gezellige zaal waar studenten kunnen werken tussen de planten. Normaal gezien kan je er ook genieten van gebak en warme dranken maar dat kan dit jaar wel anders zijn door de coronamaatregelen. Maar ook zonder het extra lekkers is het een prima werkplek. TAKEOFF_ zorgt voor een gezellige plek waar studenten zich goed kunnen settelen. De eerste studenten die op deze locatie gaan studeren krijgen ook een gratis goodiebag, wees er dus snel bij!

De kantoorplek van Multiburo ligt pal naast het centraal station van Antwerpen. Dus kan je tijdens de pauzes wegdromen terwijl je naar de indrukwekkende architectuur kijkt. De werkplek voor STUDY360 bevindt zich op de 12e verdieping van het Century Center op de Keyserlei dus goed bereikbaar met de trein. Dit is dus ook perfect voor studenten die even willen ontsnappen aan hun vaste plek en met de trein een uitstap maken naar Antwerpen.

Het bekende Museum Aan de Stroom is meer dan een museum, tijdens de blokweken is het een heuse studieplek. Je kan op elke verdiep van het museum terecht dus ook als je hoogtevrees hebt, ben je er welkom. En tijdens je pauzes kan je samen met andere studenten genieten van het prachtige uitzicht op het dak.

De toren van Den Bell staat in Antwerpen-Zuid. Ze doen ook al een aantal jaar mee aan het initiatief van STUDY360. Om het veiliger te maken en meer afstand te kunnen garanderen door de coronamaatregelen, bevinden de studielokalen zich dit jaar op een andere plaats in de toren. De vorige jaren werden er studielokalen voorzien op de hoogste verdiepingen van het gebouw maar dit jaar zitten de studenten een paar niveaus lager, in de echte bureaus van de werknemers. Maar studeren waar de echte werknemers van dit prachtige gebouw normaal zitten, is toch ook indrukwekkend.

Studeren tussen het brouwen van een Tripel d’Anvers? Het kan bij Brouwerij De Konink in Antwerpen Berchem. Van november tot januari bouwen ze het brouwershuis om tot een studieplek.  Er hangt een authentieke sfeer door de grote, kristallen lusters en oude foto’s waardoor je hopelijk extra gemotiveerd wordt. En je kan jezelf altijd belonen na een lange dag studeren met een vers getapt biertje mee naar huis te nemen.  

ColofonRedactie 4
Tekstbadges_tekstMarlies Luyten
Eindredactie tekstWouter Frateur
Eindredactie onlineCharlotte Claeys
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Eerste en tweede klasse in de trein. Is dat nog wel van deze tijd?