Foto_Hoorapparaten

Liplezen wás de norm

Drie december is het de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking. Gehoorverlies komt vaak voor bij verschillende leeftijden. Tijdens de coronacrisis kampen zij met andere soorten moeilijkheden dan anderen. De mondmaskers zijn voor iedere slechthorende de hel op aarde. Liplezen gaat niet meer, omdat al die monden verstopt zijn. De pratende personen klinken dof en vaag achter dat mondmasker.  

Hoorcentra ontwikkelden een mondmasker met een doorschijnend vlak aan de mond, dat is de hemel op aarde. Maar scholen en bedrijven kochten zulke mondmaskers niet aan. Hopelijk mogen we de mondmaskers weldra afzetten en kunnen we iedereen weer beter verstaan. 

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstNoa Van Hoeydonck
FotoNoa Van Hoeydonck
Eindredactie tekstPieter De Smet
Thomas Hendriks
Eindredactie onlineCeline De Crock
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Culturele parel op ‘t Kiel