Opiniestuk lockdown feestjes

Opinie: de mooiste tijd van ons leven is verpest door een monster dat Corona heet

Wat is het eerste dat je ziet als je ‘s ochtends Facebook opent? Als je eerste reactie ‘lockdown feestjes’ is, zitten we op dezelfde lijn.

Elke dag opnieuw word ik overladen met nieuwsberichten over die beruchte lockdown feestjes. We halen er zelfs de buitenlandse pers mee. Ben ik dan de abnormale jongere als ik zeg dat de behoefte aan feesten echt ver te zoeken is?

Begrijp me niet verkeerd, ik snap waarom die nood er is om uit te gaan. We zijn studenten. De mooiste tijd van ons leven is verpest door een monster dat Corona heet. De cafés zijn al maanden dicht en van echte studentenfeestjes is al lang geen sprake meer. De schreeuw naar een ontsnapping wordt steeds luider. We zijn het helemaal zat! Als je op of rond de campus zou rondlopen zie je het. Iedereen loopt druilerig rond. Af en toe kom je dan die ene persoon die zegt ‘fuck it, het maakt me niet meer uit’ zegt. Studenten hebben die uitlaatklep nodig. Daardoor ontstaat er een mooie balans tussen hard werken en hard ontspannen achteraf.

Kan je het de studenten kwalijk nemen dat ze zich af en toe weer eens student willen voelen? Nee. Is het verstandig om met die mentaliteit de wereld in te trekken en alles los te laten?

Snap jij het hele concept van de lockdown feestjes wel? Aan mij is het namelijk helemaal voorbijgegaan. Het is onvolwassen en egoïstisch. Er is een reden waarom er regels zijn. En ja, ze zijn inderdaad vervelend, we zien het allemaal ook liever anders maar het is nu zo en we kunnen er niets aan doen.

We moeten er allemaal door, samen. Samen werkt beter dan collectief alle moeite op te geven. Als ik dan lees dat er weer acht mensen in de bosjes verstopt zaten tijdens een feestje kan ik niet anders dan met mijn ogen rollen en eens luid zuchten. Het is onverantwoord, zowel tegenover jezelf als anderen in jouw omgeving.

We stelden ons allemaal de studententijd anders voor maar het is niet anders. Beter nu volhouden en achteraf dubbel zo losgaan. Ondertussen krijgen de mensen die blijven volhouden dat de studenten het grootste probleem volgen steeds meer hun gelijk. We komen dan ook niet meer positief in de media door dit alles. Sterker nog, we halen zelfs de buitenlandse pers met de hoeveelheid feestjes die georganiseerd worden.

Wil dit dan zeggen dat ik een klikkende buurvrouw ben? Nee, absoluut niet! Wat jij doet in jouw huis of achtertuin zijn niet mijn zaken. Zijn de drones die Bart de Wever wil inschakelen een goed idee? Persoonlijk zeg ik hier ook nee. Er zou beter wat meer vertrouwen gelegd worden in de bevolking. Wij kunnen echt wel bewijzen dat we op een volwassen manier kunnen samenkomen. Of toch niet?

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstYente Blommaert
Eindredactie tekst
Eindredactie online
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“Als we sluiten, gaan mensen in de eenzaamheid belanden”