kappers_blijven_gesloten

Kapster Anja (53): “Ik wil weer aan het werk”

Kappers moeten hun deuren nog langer gesloten houden. Dat besliste de veiligheidsraad op vrijdag 11 december. We gaan dus met een coronacoupe het nieuwe jaar in. Althans dat zou toch moeten. Er zijn namelijk kappers die in het geheim wel nog steeds hun job uitoefenen. Kapster Anja De Clerck vindt dat niet oké. “Tegenover kappers die zich aan de regels houden, is dat niet fair.”

“De wet is de wet en daar dient iedereen zich aan te houden”, zegt thuiskapster in het Willebroekse Anja De Clerck. “Ik word het stilaan beu dat collega-kappers in het geheim klanten ontvangen of aan huis gaan om te knippen. Dat doe je toch niet? We mogen momenteel ons beroep niet uitoefenen, so be it. Zulke mensen collega’s noemen, daar krijg ik het moeilijker en moeilijker mee.” Op de vraag of Anja regelmatig aanvragen krijgt om stiekem haren te knippen, antwoordt ze volmondig “ja”.

“Elke dag krijg ik tientallen berichtjes van klanten die hun coronacoupe beu zijn. Ze vragen dan om in het geheim hun haren te komen knippen. Dat doe ik absoluut niet, vooral uit respect naar mijn collega-kappers die wél de maatregelen volgen.” Anja is ook niet bang dat haar klanten naar een andere kapper zouden overstappen. “De meeste klanten zijn al meer dan 20 jaar trouw aan mij. Waarom zou dat nu opeens veranderen?”

Een babbeltje slaan met de klanten mist Anja het meest. “Het beroep van kapper bestaat niet alleen uit haren knippen en föhnen. Ook een sociale band met de klant creëren hoort daarbij. Vooral dat mis ik.” Om illegale praktijken te vermijden, doet Anja een oproep aan de overheid om de Belgische kappers weer de toestemming te geven om aan het werk te gaan. “Laat de kappers werken op een veilige manier, zoals we ervoor deden, en dan sluit je al die circuits af.”

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstEmma Schelfhout
Eindredactie tekstDemi Verborgt
Eindredactie onlineElias Bogaerts
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
LACROSSE IS NOT CANCELLED