Forse stijging in online diefstal

Sinds de coronacrisis is er een forse stijging in online diefstal. Het Cybersecurity Centrum in  België kreeg dit jaar bijna 3 miljoen meldingen van slachtoffers van online diefstal. Dit is bijna een miljoen meer dan vorig jaar. Het gaat hier vooral over valse berichten over aanbiedingen voor vaccins, verkoop van mondmaskers en andere producten of pakketjes die in je brievenbus verschijnen waar je plots voor moet betalen. Noa Swolfs een student aan de Universiteit Gent kreeg deze week zo’n onverwacht pakketje. Luister hier wat ze te vertellen heeft.

ColofonNaam
AudioAndrea Scheltiens
Hoofdredacteur Anano Gogeshvili
Eindredactie tekstFenne Verbeeck, Bryan Maerschalk, David Lambrechts
Eindredactie onlineTycho Pollman, Aurélie Schelfout, Olivier Vereycken
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Mensen die Mario Kart spelen
Gamestate opent grootste spelparadijs van Europa in Antwerpen