Een datingapp waar je de profielfoto niet ziet

Michael Couvreur is de medeoprichter van Himoon. De toegewijde marketing- en communicatieverantwoordelijke vertelt over een dating app voor de LGBT+ gemeenschap waar het innerlijk gelijk staat met het uiterlijk.

  • Vind je zelf het innerlijk naast het uiterlijk moet staan?

Ja sowieso (lach), daarom hebben we de app ook ontwikkeld. We willen uit de wereld krijgen dat het uiterlijk belangrijker is. We zetten het hier op eenzelfde niveau innerlijk staat naast uiterlijk en soms zelfs hoger.

  • Kan je uitleggen wat Himoon is?

Himoon is een datingapp die ik met twee andere heb ontwikkeld voor de LGBT+ gemeenschap. Je kan er mensen ontmoeten door te swipen en als je matched kan je zo binnen chatten.

  • Wat is er zo anders aan Himoon dan bijvoorbeeld Grindr?

Op Grindr swipe je aan de hand van profielfoto’s. Je ziet een foto de naam je denkt 2 seconden en je beslist volledig op uiterlijk. Wij werken ook met foto’s natuurlijk maar je ziet ze niet wanneer je swiped. Je ziet enkel een soort lijstje of tekstje met een aantal karaktereigenschappen en een paar weetjes. Als je beslist om die persoon beter te leren kennen kan je met hem / haar / hun praten. Elke keer je met de persoon chat, kan je meer van hun profielfoto zien.

  • Is er een reden waarom je de foto eerst wazig heb gezet?

Er zijn eigenlijk twee redenen. De eerste reden is omdat mijn mede oprichter en ik nogal verlegen waren vroeger. Zo een grote foto hebben als eerste dat je ziet is wat intimiderend vonden we. Ook hebben we natuurlijk met heel erg veel mensen in de LGBT+ gemeenschap gesproken die hetzelfde probleem hebben en er niet veel goede alternatieven zijn. Dus het is een beetje voor onszelf maar voornamelijk voor gemeenschap die er echt nood aan heeft.

  • Ben je trots op wat je gemaakt hebt?

Natuurlijk ben ik trots. We zijn twee maanden op de markt en we groeien elke dag. Natuurlijk zijn cijfers niet alles. We hebben in deze korte tijd al twee berichtjes gekregen dat ze een koppel zijn geworden door onze app. Dat is waar het echt om gaat natuurlijk.

  • Wat betekent succes voor jou?

Succes is sowieso niet alleen nummers en hoeveel mensen de app downloaden. Wat ook telt is wat we er voor terug krijgen. Als de app kwaliteitsvol is en goed wordt ontvangen is dat zeker een vorm van succes.

  • Ben je een perfectionist?

Oei, een perfectionist is misschien veel gezegd maar natuurlijk wil ik dat al het werk juist en zo goed mogelijk is gedaan. Misschien is dat wel een punt van perfectionisme maar sowieso is het dan maar een lichte vorm.

  • Dacht je toen je jong was dat je dit ging doen?

Natuurlijk niet (lach), wie droomt er nu van om een datingapp te maken. Ik alleszins niet. Mijn droom was om aan mooie projecten te werken die een goede waarde hebben voor de gemeenschap en dat is met dit project natuurlijk wel gelukt. Ik ben zeer blij dat ik aan dit project heb kunnen werken met mijn twee companen.

  • Wat vond je het mooiste van deze ervaring?

Ik denk dat ik met zoveel mensen openhartig kunnen spreken over wat ze nodig hebben voor de LGBT+ gemeenschap. Wat er nu op de markt is heel erg gelimiteerd en daar wouden we graag verandering in brengen. Hun verhalen horen was toch wel een erg mooi moment.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Stef Wauters informeert ons over COVID-19
#BlijfInUwKot