Zondag, datedag

Romee en Dries moeten elkaar al sinds 18 maart missen door de strenge maatregelen. Dat bevalt beide anders, maar toch proberen ze hun weg te vinden tot ze weer bij elkaar mogen zijn.

“Het moeilijkste voor mij is het gemis en hem niet kunnen aanraken, terwijl Dries het moeilijker heeft met de communicatie die we nu moeten toepassen. Ook al gaan we er beide op een andere manier mee om, missen we elkaar heel hard.”

Het gemis

“Ik heb het moeilijker met het missen dan Dries. Hij houdt zich bezig met zijn school en sport. Dat leidt hem af van de situatie. Ik kan de concentratie en afleiding niet vinden. Het valt me zwaar om zo weinig contact te hebben en niet bij hem te zijn, waardoor ik het niet goed kan relativeren. Er lijkt in mijn ogen geen einde aan te komen. Ik geef dat niet zomaar toe aan hem, wat hij wel jammer vindt. Hij zou liever willen dat ik communiceer over mijn gevoelens.”

Een elektronische date

Communiceren en weten hoe het met elkaar gaat in tijden zoals deze is niet zo evident als het lijkt. Om elkaar toch nog eens te horen en een zo normaal mogelijk gesprek te houden, hebben Romée en Dries een datedag ingelast.

“In het begin hadden we niet echt afspraken rond communicatie en stuurden we voornamelijk via sociale media zoals Snapchat en Messenger. Om de moeilijkheden toch te verdragen, hebben we zondag ingelast als een datedag om te bellen en elkaar eens te horen. Het is een goed alternatief, maar ik denk dat we beide niet kunnen wachten om elkaar zo snel mogelijk in levende lijven te zijn om een knuffel te geven.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
filmen voor Wonen Plus met Onuitwisbaar
Een onuitwisbare stage bij communicatiebedrijf Onuitwisbaar