Dankfeest voor de zorg wordt uitgesteld: “De omstandigheden laten niet anders toe”

De ‘Dankeditie voor de Zorg’ in het Sportpaleis die vorige maand werd aangekondigd om de Vlaamse zorgverleners en vrijwilligers te bedanken voor hun enorme inzet tijdens de pandemie wordt uitgesteld. Dat maakte de organisatie van het muziekfestival donderdag bekend. 

“De omstandigheden laten niet anders toe.”, laat Tom Van de Vreken, woordvoerder voor ZNA weten. “De twee concerten waren gepland op 19 en 20 november en bedoeld als een grote dankuwel voor de inzet van alle mensen die de voorbije maanden keihard hebben gewerkt in de zorg. Daarom hadden we een heel leuke affiche samengesteld. Maar nu de besmettingen weer toenemen en het virus veel heviger circuleert, vinden wij dit geen goed moment om nu onbezorgd te gaan feesten. Daarom stellen wij nu alles uit naar de lente.” 

De speciale editie van Night of the Proms op 19 en 20 november was een initiatief van de Vlaamse regering, Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA), Gasthuis Zusters Antwerpen (GZA) en PSE Belgium. 

De twee shows waren al uitverkocht. Er werd nog financiering voor een derde en vierde show gezocht. De zorgmedewerkers die al een ticket konden bemachtigen of nog op de wachtlijst stonden krijgen een mail met meer informatie. Of de shows nu echt in de lente plaats kunnen vinden zal van de coronacijfers afhangen. Voor de hardwerkende zorgverleners kan aan de pandemie niet snel genoeg een einde komen.  

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Restaurants wachten in spanning het overlegcomité af