Door corona laten meer moslims zich in België begraven

Steeds meer moslims overwegen begraven te worden in België, in plaats van in hun land van herkomst. Dat minder moslims aan die traditie vasthouden heeft grotendeels te maken met de coronapandemie. De uiteenlopende maatregelen doorheen de lockdowns maakte het ons niet enkel moeilijk om te reizen, maar dus ook om overleden familieleden te repatriëren. 

Daarnaast is er een recente tendens om op een meer praktische manier naar een begrafenis te kijken. Een graf dat zich om de hoek bevindt, bezoek je nu eenmaal makkelijker dan een graf in het buitenland. 

In de nieuwe fictiereeks  ‘Grond’ op Play4 tonen regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah hoe vader en zoon omgaan met het groeiend fenomeen.  

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Hoe de mannen én vrouwen van de sport, bijzondere ontmoetingen en frambozentaart leidde tot een wonderlijke stage op de sportredactie van DPG Media