Grote Schijn

Radio-en tv-presentatrice Siska Schoeters: “We hebben door Corona echt geleerd hoe aangenaam het is om buiten te zijn”

De magie van het bos staat twee weken centraal in Deurne. Het lichtspektakel De Grote Schijn mag na een jaar eindelijk de lichten aansteken en de mensen verwelkomen in het Rivierenhof. Ambassadrice Siska Schoeters: “Wat je te zien krijgt, blaast je omver.”

Een wandeling door het bos, dat is De Grote Schijn. Dat klinkt heel simpel, maar niets is wat het lijkt. Door verschillende lichteffecten en muziek, wordt het een ervaring die je niet elke dag beleeft. Ambassadrice Siska Schoeters is zeer trots op het evenement.

Kunnen we het evenement ook als een symbolisch lichtpuntje zien?

“De Grote Schijn is een heel groot lichtpunt. Alle mensen kunnen lichtpuntjes gebruiken, zeker nu de besmettingen weer de hoogte in gaan. Iedereen hoopt ook dat België de besmettingen nu een beetje onder controle kan houden, maar soms is die hoop ver te zoeken. De Grote Schijn is een groot lichtpunt, letterlijk en figuurlijk.”

Hoe voelt het om dit evenement na de coronacrisis eindelijk te kunnen openen?

“Het voelt heel goed. Een jaar geleden was ik onderweg naar hier toen ik gebeld werd om te zeggen dat het niet meer mocht doorgaan. Tot het laatste nippertje moesten we wachten om zeker te zijn of het al dan niet zou mogen. Dat was heel spannend, maar we voelden al aan dat we alles moesten annuleren. Het was ook een heel triestige avond, letterlijk en figuurlijk: het regende enorm hard en de sfeer tussen de mensen was heel raar. Uiteindelijk snapten we de beslissing, maar toch was het een echte domper.”

Siska Schoeters

“Vandaag krijgen we gelukkig alles dubbel en dik terug. Het voelt allemaal een beetje als nieuw. Je beseft ineens wat je allemaal niet meer had tijdens de lockdown, en vaak als je iets niet meer hebt, besef je pas hoe waardevol dat is.”

Waarom heb je ervoor gekozen om de rol van ambassadrice op jou te nemen?

“Ik ben in het Rivierenhof opgegroeid. Ik ben afkomstig van Deurne-Zuid, dus ken ik het park al van kinds af aan. Toen ik in de kleuterschool zat, werden hier verhaaltjes voorgelezen, ik heb mijn eerste verkeerslesjes gehad in het verkeerspark, dus ik ben hier een beetje kind aan huis. Ik woon nu niet meer in de buurt, maar ik vind het Rivierenhof wel echt een bijzonder park en ik heb hier heel mooie herinneringen.”

Wat mogen mensen verwachten van De Grote Schijn?

“Veel mensen stellen die vraag, maar die is niet zo makkelijk te beantwoorden. Als je het concept uitlegt, klinkt het al snel heel saai en niet speciaal. Dus het enige wat ik kan zeggen is, maak het zelf mee. Wat je te zien krijgt, blaast je omver. Het woord dat ik erop kan plakken is ‘totaalspektakel’. Ik vind dat een heel lelijk woord, maar voor dit evenement is het echt wel terecht.”

“Tijdens een wandeling word je meegevoerd met een soort magie die leuk is voor alle leeftijden. Het is echt een aanrader, zeker ook voor de herfstvakantie. We hebben door Corona echt geleerd hoe aangenaam het is om buiten te zijn. De Grote Schijn is een ander soort buitenzijn dat we nog niet kennen. We zijn wel veel buiten geweest, maar zoiets als De Grote schijn organiseer je niet zo snel in je eigen tuin.”

Auteur |Yente Van der Sande

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
foto van Volvo auto
Volvo bouwt nieuw elektrisch model in Vlaanderen