Winnaars BEA 2020 'Institutional'
Foto: Facebook Best Event Awards

Evenement Antwerpse Bevrijdingsdagen wint Gouden BEA

De Bevrijdingsdagen, die op 7 en 8 september 2019 plaatsvonden, heeft een van de vier Gouden BEA’s gewonnen in de categorie ‘Institutional’. De prijs werd op 1 december uitgereikt tijdens de speciale ‘the roaring twenties’ – editie in de Nekkerhal in Mechelen. “Antwerpen is een evenementenstad en deze bekroning is een pluim voor alles vrijwilligers en professionals die onze stad laten bruisen”, vertelt burgemeester Bart De Wever.

Bevrijdingsdagen valt in de prijzen

Het evenement stond in het teken van de 75-jarige herdenking van de Antwerpse bevrijding tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hiervoor werkte de stad Antwerpen samen met vzw Vredescentrum, het War Heritage Institute en Sylvester Events. Zij organiseerden onder andere een parade met legertanks, een voorstelling van historische boten op de Schelde en een spektakel met figuranten. Zeker 160 000 bezoekers maakten deel uit van de indrukwekkende herdenking. Bart De Wever: “75 jaar Bevrijding was de laatste grootse viering waar nog tal van levende getuigen van de Tweede Wereldoorlog konden worden gehuldigd. We zijn zeer fier dat we dit hebben gedaan en honderdduizenden mensen betrokken hebben bij deze geschiedenis.”

Rail ’n Snow viel niet in de prijzen

Ook het event Rail ’n Snow was genomineerd, maar kreeg geen Gouden Award te pakken. In 2019, tijdens de winter in Antwerpen, pakte de stad uit met een spectaculair snowboardevent. Dat gebeurde in samenwerking met Sneeuwsport Vlaanderen en Cravat Events. Op muziek van verschillende dj’s, toonden de beste freestyle skiërs en snowboarders hun kunsten op een indrukwekkende schans. De kleinsten werden voorzien van kinderanimatie en konden snowboarden in het Kids On Snow – park.

Foto: Facebook Best Event Awards

De Best Event Awards (BEA)

De beste evenementen van ons land worden bekroont tijdens de BEA. Omdat de vorige editie niet kon doorgaan door het coronavirus, werden er dit jaar acht Gouden BEA’s uitgereikt. Vier hiervan werden gegeven aan evenementen die plaatsvonden voor 13 maart 2020 en de overige vier van erna. De vier prijscategorieën waarvoor er Gouden BEA’s zijn uitgereikt zijn: B2B, B2C, B2E en Institutional.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Overstroming straten
“‘t Is maar water” Slachtoffers overstromingen laten het hoofd niet hangen