ajax

Marc Overmars: succesvol directeur doorverwezen naar de deur

Er komt maar geen einde aan de grensoverschrijdende gevallen in Nederland. Ook in het voetbal barstte de zaak tegen Nederlands voetbalicoon Marc Overmars los. Opmerkelijk is dat hij niet lang na de bekendmaking de overstap maakte naar de Belgische eersteklasser Royal Antwerp FC. “Ik denk dat hij geen kans had gemaakt bij een Nederlandse club”, aldus een Ajax-fan. 

Architect van Ajax

De voormalige Ajax-speler Marc Overmars is altijd dicht bij de Nederlandse topclub gebleven. Hij was van 2011 tot en met 2012 techniektrainer, en sinds 2012 de directeur voetbalzaken. De club presteerde zowel in de Nederlandse competitie als op Europees niveau. In het seizoen 2018-2019 haalde ze zelfs de halve finale in de Champions League. Dit mooie sprookje kende begin dit jaar zijn einde. Overmars werd beschuldigd van meerdere gevallen van grensoverschrijdend gedrag. De club moest de samenwerking stopzetten. 

Van Nederland naar België   

Anderhalve maand na de bekendmaking van de feiten maakte Overmars een opmerkelijke overstap naar Royal Antwerp FC. Dit zorgde niet alleen bij de supporters voor veel ophef, maar ook de sponsors van de club reageerde geschrokken. Onder andere Select Group en Xior Student housing besloten om de club niet langer te sponsoren. De meningen van de fans zijn verdeeld. “Wat hij heeft gedaan keur ik niet goed, maar je kan niet zomaar stoppen met werken. Het is snel, maar uiteindelijk zal hij toch door moeten gaan”, verteld een Ajax-fan.  

Auteurs | Joline Delen, Ianthe Van de Cloot, Marco Osier, Dries Jacobs, Yarno Voets

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Ellen Van Overmeire
“Ik heb mijn journalistieke skills nog kunnen gebruiken in andere jobs”