Breda’s strijd tegen straatintimidatie

In Breda is vanaf acht tot achtentwintig maart een expositie te zien die de bewustwording rond straatintimidatie in de stad moet vergroten. Het initiatief is het gevolg van een website die vorig jaar ontwikkeld is, genaamd ‘intimideermijniet.nl’. Die is gemaakt door de gemeente in samenwerking met BO, een organisatie die zich inzet om vooroordelen en taboes te doorbreken. Op de site kan je melden waar en wanneer je bent lastiggevallen. Het is belangrijk dat mensen weten wat straatintimidatie juist is, zegt Isabelle Bakker, stagiaire bij BO:

Wie een melding doet, krijgt een mail met extra informatie en de mogelijkheid om met iemand te spreken. BO wil het initiatief doortrekken naar andere steden want volgens hun is in elke stad hetzelfde probleem aanwezig.

Auteur: Thiemen Seeuws

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Expo Leonardo Da Vinci in de Waagnatie
Leonardo da Vinci: zoveel meer dan de schilder van de Mona Lisa