De onderzoeksjournalist Joppe Nuyts

Onderzoeksjournalist Joppe Nuyts: “De nauwkeurigheid is mijn grootste uitdaging”

Joppe Nuyts (26) werkt als onderzoeksjournalist voor Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws. Op woensdag 8 februari sprak hij de studenten journalistiek van de AP Hogeschool toe om een inkijk te geven in de wereld van de onderzoeksjournalistiek.

In deze tak van de journalistiek gaat hij dagelijks op zoek naar verhalen en ideeën, die hij voornamelijk uit de digitale media haalt. En dit met als doel om er een maatschappelijk relevant verhaal van te maken. Het kan soms weken tot maanden duren, net zoals bij PostNL. Nuyts ging hiervoor enkele weken undercover als pakjeskoerier en bracht enkele zaken aan het licht. Het personeel werd uitgebuit en zelfs minderjarigen zag hij aan het werk. Nuyts ging ook op onderzoek naar de intimidatie in de ouderenzorg en de machteloosheid van politie tegenover straatracers. “PostNL was tot nu toe mijn meest spannende undercover”, aldus Nuyts.

Beluister hier Joppe zijn verhaal:

“Je werkt vaak met gevoelige onderwerpen, daarbij is de nauwkeurigheid erg belangrijk maar dat maakt het ook een uitdaging”, vertelt Joppe. “Anticiperen op zaken die je te zien krijgt of dingen waarvan je weet dat ze kunnen gebeuren, is het belangrijkste.”

Tot slot gaf hij ook nog enkele tips voor toekomstige studenten journalistiek:

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
KU Leuven start een tuchtprocedure op tegen dertien studenten